FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijska vlast u Međimurju smanjila dug

Autor: tjak
ČAKOVEC, 18. rujna 2013. (Hina) - U prvih 100 dana nova županijska vlast u Međimurju smanjila je dug s 27 milijuna na 17.4 milijuna kuna", rekao je danas na konferenciji za novinare u Čakovcu župan Matija Posavec (HNS).

Međimurski župan je kazao kako su u ova tri mjeseca i osam dana, od kada je izvršnu vlast preuzela koalicija HNS-HSS-HSLS, napravljeni vidljivi pomaci i povučeni potezi u skladu s onim što je bilo najavljivano u kampanji.

Nakon dolasku na vlast za 10 posto je smanjena osnovica plaće svim zaposlenima u Međimurskoj županiji te županijskim tvrtkama i javnim ustanovama, ukinuta je i cipelarina, a broj upravnih odjela s devet smanjen je na pet.

Posavec je istaknuo kako se time do kraja godine uštedjelo 550.000,00 kuna. Dio tog iznosa utrošen je na sufinaciranje prijevoza srednjoškolaca, pa se zbog ušteda u javnom sektoru međimurski đaci i ove godine besplatno voze do škole. Po tome je Međimurska županija jedinstvena u zemlji, naglasio je.

Župan Posavec među uspjehe je ubrojio i prijenos vlasništva nad bivšom čakovečkom vojarnom i poligonom "Gmajna". Tijekom ljeta u obnovu školskih objekta uloženo je 6 milijuna kuna, a potpisan je i okvirni sporazum za radove redovnoga održavanja županijskih i lokalnih cesta do 2017. godine, vrijedan 60 milijuna kuna.

Govoreći o suradnji sa zamjenicima Sandrom Herman (HNS) i Zoranom Vidovićem (HSS) Posavec je rekao kako djeluju kao tim te da su i oni na sebe preuzeli dio rješavanja problema.

Na konferenciji je govorio i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak (SDP) koji je izjavio kako će Skupština podupirati dobre projektima izvršne vlasti, ali i biti njen korektiv.

SDP i HSU u Skupštini Međimurske županije koaliraju s HNS-om, HSS-om i HSLS-om, iako su na svibnjskim lokalnim izborima imali svojeg kandidata za mjesto župana.

(Hina) xtjak ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙