FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskoga autokluba (HAK) i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Mokrih i skliskih kolnika ima u Istri, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Lici i Gorskom kotaru, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u dijelu središnje Hrvatske. Magla povremeno smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb ima je od čvora Oštrovica do tunela Tuhobića. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja kao i duž Jadranske magistrale (D8). Večeras, od 22 do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će prekinut promet u oba smjera. Vozit će se obilazno: smjer Zagreb–Dubrovnik: čvor Šestanovac (A1)-Dubci-Makarska, a za smjer Dubrovnik–Zagreb: čvor Ravča-Kljenak-Gornje Igrane-Makarska. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, večeras od 21 do 5 sati za sav promet bit će zatvorena dionica Krapina-Trakošćan, u oba smjera, zbog radova. Obilazak je državnom cestom D1. Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunele Grič i Brezik u smjeru Zagreba te tunele Plasinu i Sveti Rok u smjeru Splita, u zonama radova, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom. Zbog prometne nesreće u Sloveniji za sav promet zatvoren je granični prijelaz Pasjak. Promet je preusmjeren na Rupu. Trajekti i katmarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem redu plovidbe do 30. rujna, s prvim polaskom iz Ploča u 5 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21 sat.

ZAGREB - Promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, a osobito na Jadranu i grmljavinom. Mjestimice jači pljuskovi i obilnija kiša, većinom na Jadranu te u krajevima uz njega. Poslijepodne i navečer postupno razvedravanje sa zapada. Prijepodne će zapuhati umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak. Na Jadranu u početku slabo do umjereno jugo te jugozapadnjak i zapadnjak, ponegdje i jak, a od sredine dana sjeverozapadnjak i bura, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva ujutro i prijepodne, na kopnu uglavnom od 14 do 19, a na Jadranu između 19 i 24 stupnjeva Celzijusa.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙