FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskoga autokluba (HAK) i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Na Jadranskoj magistrali (D8) u Drveniku promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog odrona, a u HAK-u upozoravaju vozače na pojačan oprez na otoku Hvaru na dionici državne ceste D116 između Milne i tunela Selca Dubovica, zbog učestalih odrona. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskome kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije i Istre. U Gorskom kotaru i Lici ponegdje ima i magle, smanjena je povremeno vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelima Javorova Kosa i Pod Vugleš u smjeru Zagreba zatvoren je vozni trak. Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunel Grič u smjeru Zagreba te tunele Plasinu i Sveti Rok u smjeru Splita, u zonama radova, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem redu plovidbe do 30. rujna s prvim polaskom iz Ploča u 5 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21 sat.

ZAGREB - Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i ponegdje malo kiše, a u Slavoniji i Baranji će veći dio dana prevladavati sunčano. Pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom bit će prijepodne u Dalmaciji, a novo jače naoblačenje s kišom, očekuje se navečer i u noći na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar većinom slab, na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak, a navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 21 i 26 stupnjeva Celzijusa, a u gorju malo niža.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙