FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 15. rujna

Autor: rkor
ZAGREB, 14. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 15. rujna:

PULA - Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović nazočit će u Puli svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM). Predviđeno je obraćanje predsjednika (10,30 sati, gat "Rijeka"). Prije toga Josipović će položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Pula (10 sati).

OSIJEK - Izaslanstvo Republike Indonezije u pratnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka posjetit će Grad Osijek. S predstavnicima Grada i Osječko-baranjske županije razgovarat će o gospodarskim potencijalima i ulaganjima u grad i županiju s posebnim naglaskom na ulaganja u Zračnu luku Osijek. Izjave za novinare bit će u 11,30 sati u Velikoj vijećnici Grada Osijeka. (Kuhačeva 9).

ZAGREB - Drugi postupak mirenja u kolektivnom radnom sporu između Vlade i strukovnih sindikata liječnika i medicinskih sestara, koji za iduću srijedu najavljuju veliki štrajk u bolnicama. Drugi postupak mirenja održat će se na inicijativu sindikata koji su zahtjev za pokretanjem ponovnog mirenja poslali Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV), nakon čega je Vlada dala suglasnost da miritelj bude Viktor Gotovac, stručnjak za radno i socijalno pravo (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Proslava Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja u parku Maksimir, na kojoj će biti ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (10,45 sati, ispred Paviljona jeke, park Maksimir).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "Uništava li vuk hrvatski lovni turizam i stočarstvo?". "Hrvatska ima jedan od navećih potencijala lovnog turizma u Europi, no zbog lošeg načina gospodarenja vukom teško stradava ne samo lovni turizam južne Hrvatske već i stočarstvo ionako siromašnih brdskih sela, tvrdi struka, stočari i lovci. Nitko se od njih ne zalaže za istrebljenje vuka već samo traže bolje gospodarenje njime, a glavnim krivcem takve, kako kažu, prekomjerne zaštite vuka, drže Ministarstvo zaštite okoliša i prirode."

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Tomislav Rubić

popodne/ navečer - Srebrenka Parlov

(Hina) xrkor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙