FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodstvo HRT-a Programskom vijeću predstavilo jesensku shemu

Autor: amat
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Programsko vodstvo HRT-a na današnjoj je sjednici Programskog vijeća prezentiralo pojedinosti jesenske sheme i njezinu usklađenost s orijentacijom pojedinih radijskih i TV kanala javnog servisa, priopćeno je s HRT-a.

Jesenska shema na televiziji započela je ovog ponedjeljka te donosi brojne nove sadržaje među kojima su 23 nove televizijske emisije, brojni filmovi, serije i ostali sadržaji.

Po riječima ravnatelja programa HRT-a Gorana Rotima programa, koji će se od jeseni prikazivati u formatu 16:9 na svim kanalima, bi trebao biti prepoznat i profiliran kod specifične publike kojoj se obraća. Prvi program je opći i obraća se najširoj publici, Drugi ima sportske sadržaje, obrazovne, religijske, zabavu i ležerniji pristup, Treći je usmjeren na kulturu, znanost i obrazovanje dok je četvrti informativni, cjelodnevni s vijestima svakih sat vremena.

Glavni urednici radijskih kanala također su predstavili novosti koje ćemo od jeseni moći slušati na valovima radija.

Na pitanje predsjednice Nina Obuljen te članice Vijeća Nede Ritz zašto se ukidaju emisije poput Globalnog sijela, Horizonata i Među nama Rotim je kazao da niti jedan sadržaj nije ostao zakinut te da je javnih sadržaja i više nego prije. Obuljen je također zatražila uvid u programske budžete, na što je ravnateljica produkcije Marija Nemčić rekla kako su budžeti unutar financijskog plana. Zbog rebalansa će, kazala je Nemčić uštedjeti 5,1 milijuna kuna, a više će novca biti dodijeljeno kulturi, navodi se u priopćenju.

Glavne primjedbe vijećnice Marine Mučalo odnosile su se na, po njezinim riječima, prevelik broj nedovršenih projekata, dok se Ivica Maštruko založio za izmjenu ugovora između HRT-a i Hrvatske biskupske konferencije.

Programsko vijeće zaključilo je kako nema dovoljno elemenata da procijeni hoće li se ostvariti programske obveze sukladno ugovoru s Vladom i upozorilo ravnateljstvo da su informacije koje su dostavljene nedovoljne. Konačnu procjenu donijeti će kada im dostave dodatne informacije, priopćeno je s HRT-a.

(Hina) xpp/xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙