FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalni park Risnjak slavi 60. rođendan

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Javna ustanova Nacionalni park Risnjak u nedjelju, 15. rujna obilježava 60. godišnjicu osnivanja pa će svim posjetiteljima ulaz u park biti besplatan.

Područje masiva Risnjaka proglašeno je nacionalnim parkom 1953. godine na prijedlog istaknutog hrvatskog prirodoslovca i istraživača tog masiva Ive Horvata. Park ima površinu od 63,5 četvornih kilometara i zauzima središnji dio masiva Risnjaka i Snježnika te gornji tok rijeke Kupe s izvorišnim područjem.

Svoj 60. rođendan Nacionalni park Risnjak svečano će proslaviti u utorak, 17. rujna. Bit će predstavljen "Priručnik o flori na poučnoj stazi Leska", otvorena izložba "Ivo Horvat – Život za prirodu" te stalni postav monolita "Tla NP Risnjak", koji prikazuje tipove tala prisutne u Parku. Održat će se i kulturno-umjetnički program.

Ujutro će biti predstavljen program šumske pedagogije za osnovne škole Gorskog kotara. Radi se o igrama poput "Gusjenice", "Slijepe staze", "Traženja tragova životinja" i "Mirisa šume" u kojima će djeca koristiti osjetila opipa, sluha i mirisa te vježbati orijentaciju u prostoru.

Cilj je ove metode, još relativno nepoznate u Hrvatskoj, djeci kroz igru i u prirodnom okruženju dočarati mogućnost drugačijeg načina učenja, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

(Hina) pp/xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙