FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je sa 62. na 79. mjesto na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, dok je Ajla Tomljanović, koja je prošli tjedan imala dobar nastup na turniru u Quebecu gdje je stigla do osmine finala, napredovala sa 101. na 88. poziciju.

Petra Martić je pala jedno mjesto i sada 90. tenisačica svijeta, a Mirjana Lučić Baroni se popela sa 111. na 108. mjesto. Tereza Mrdeža je zadržala prošlotjednu 176. poziciju.

Na vrhu ljestvice nema promjena. Prva je i dalje Amerikanka Serena Williams, druga je Bjeloruskinja Victoria Azarenka, a treća Ruskinja Marija Šarapova.

ZAGREB

Najbolje plasirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici je i dalje Marin Čilić koji je kao i prošli tjedan na 24. mjestu, a prošlotjedne pozicije zadržali su i Ivan Dodig - koji je predvodio Hrvatsku u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa ovaj vikend u Umagu - i Ivo Karlović koji su 35. i 73.

Kristijan Mesaroš je napredovao čak 34 mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 199. tenisač svijeta, a Anotnio Veić je pao osam mjesta, na 213. poziciju.

Na vrhu nema promjena, srpski tenisač Novak Đoković je i dalje prvi, a drugu poziciju drži Rafael Nadal. Treći je britanski tenisač Andy Murray. Jedina promjena među prvih deset je zamjena mjesta između Švicarca Rogera Federera i Čeha Tomasa Berdycha koji su sada peti i šesti tenisač svijeta.

ZAGREB

Protivnici Rijeke u Europskoj ligi Betis i Lyon u nedjelju su u prvenstvenim susretima ubilježili pobjedu i remi.

U 4. kolu španjolskog nogometnog prvenstva Betis je svladao Valenciju sa 3-1, upisavši prvu ovosezonsku pobjedu, te se nalazi na 11. mjestu sa 4 boda. Strijelci za Betis bili su Jorge Molina (9) i Salva Sevilla (22, 34), dok je za Valenciju zabio Ricardo Costa (67).

U 5. kolu nogometnog prvenstva Francuske Lyon je kod kuće protiv Rennesa odigrao 0-0, te se nalazi na 8. mjestu sa 7 bodova. Lyon je u posljednjih pet susreta, uključujući i play-off za Ligu prvaka, upisao četiri poraza i jedan remi. Posljednju pobjedu ostvarili su u domaćem prevenstvu 16. kolovoza protiv Sochauxa.

Prvi suparnik nogometaša Rijeke u skupini I Europske lige portugalski prvoligaš Vitoria iz Guimaraesa u subotu je u susretu 4. prvenstvenog kola kao gost svladao Rio Ave sa 1-0, a jedini pogodak postigao je Andre Santos u 89. minuti. Vitoria i Rijeka će igrati u Guimaraesu u četvrtak s početkom u 21.05 sati.

PARIZ

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić branio je svih 90 minuta za Monaco koji je u susretu 5. kola francuskog prvenstva svladao Lorient sa 1-0 (1-0) i s ta se tri boda probio na vrh ljestvice.

Strijelac jedinog gola bio je Falcao (6-11m).

Monaco sada ima 13 bodova, jedan više od drugog Saint-Etiennea, te dva od trećeg Paris SG-a. Lorient je 13. sa šest bodova.

LJUBLJANA

U susretu 3. kola skupine E Eurobasketa košarkaša u Ljubljani Srbija je pobijedila Francusku sa 77-65 (38-31) i tako osvojila pervo mjesto.

Srbija je do pobjede protiv prvog favorita prvenstva stigla na krilima svog kapetana Nenada Krstića koji je ubacio 19 koševa, Nemanja Nedović je dodao 17, dok su kod Francuske po 12 poena postigli Nicolas Batum, Nando De Colo i Boris Diaw.

Srbija je natjecanje u skupini okončala s četiri pobjede i jednim porazom, isti je učinak ostvarila druga Litva, ali je Srbija bila bolja u međusobnom susretu, dok je Francuska s tri pobjede i dva poraza zauzela treće mjesto. U četvrtfinale se s dvije pobjede i tri poraza plasirala i Ukrajina kao četvrta.

Belgija i Lavija su sa po jednom pobjedom i četiri poraza ostale bez četvrtfinala.

Iz skupine F kolo prije kraja plasman u četvrtfinale izborile su Hrvatska, Slovenija i Italija, dok će posljednji sudionik četvrtfinala biti Španjolska ili Grčka. Španjolcima je za prolazak dovoljna pobjeda protiv Italije, dok je Grčkoj uz pobjedu protiv Hrvatske potreban i poraz Španjolske od Italije. Hrvatska će, pak, pobjedom protiv Grčke osigurati prvo mjesto u skupini i dvoboj protiv Ukrajine u četvrtfinalu.

GENOVA

Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko odigrao je odličnu utakmicu za Genou koja je u susretu 3. kola talijanskog prvenstva u gradskom derbiju kao gost svladala Sampdoriju sa 3-0 (1-0).

Vrsaljko je odigrao čitavu utakmicu, te je asistirao Calaiou za pogodak za 2-0 u 50. minuti. Prvi gol za Genou postigao je Antonini (9), a konačnih 3-0 postavio je Lodi (66).

Ovo su prva tri boda Genoe u prvnstvu, dok je Sampdoria ostala na jednom bodu.

Ivan Kelava i Igor Bubnjić igrali su za Udinese koji odigrao 1-1 (0-0) na svom terenu protiv Bologne. Kelava je branio svih 90 minuta, dok je Bubnjić u igru ušao u 57. minuti. Treći hrvatski igrač u Udineseu Frano Mlinar je odgledao dvoboj s klupe za pričuve. Poveli su gosti preko Diamantija (71), a izjednačio je Di Natale (85).

Ante Rebić još će pričekati na debi u dresu Fiorentine, on je prosjedio na klupi za pričuve čitav susret u kojemu su "viole" na svom terenu odigrale 1-1 protiv Cagliarija. Domaći su poveli golom Borje Valera (71), a izjednačio je Pinilla (89).

Manuel Pamić ostao je na klupi Chieva koji je sa 0-3 (0-3) izgubio na gostovanju kod Lazija.

Na vrhu je Napoli s maksimalnih devet bodova, po sedam imaju Inter, Fiorentina i Juventus.

ISTANBUL

U 4. kolu turskog nogometnog prvenstva Bešiktaš, kojeg vodi hrvatski trener Slaven Bilić, slavio je u gostima kod Bursaspora sa 3-0, te i dalje ima stopostotni učinak.

Strijelci za Bešiktaš bili su portugalski napadač Hugo Almeida (14), Čeh Tomaš Sivok (37), te francuski branič Julien Escudé (64).

Kayserispor, kojeg vodi Robert Prosinečki, je na gostovanju kod Genclerbirligija odigrao 1-1. Momčad hrvatskog trenera povela je u 48. minuti golom Nizozemca Diega Biseswara, a remi Genclerbirligiju donio je Srbin Nemanja Tomić u petoj minuti sudačke nadoknade.

Bešiktaš je vodeći na prvenstvenoj ljestvici sa stopostotnim učinkom, odnosno 12 bodova, a Kayserispor je 14. sa 4 boda.

SPLIT

Proslavljena hrvatska plivačica Đurđica Bjedov i plivač Duje Draganja večeras su na splitskom kupalištu Bačvice otkrili spomen-ploču u povodu obilježavanja 100-godišnjice prvog natjecanja u plivanju, skokovima u more i ronjenju u Splitu koje se na Bačvicama održalo, kako je navedeno na spomen ploči, 14. rujna 1913. godine.

Đurđica Bjedov, koja je na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine osvojila zlatnu i srebrnu medalju, nakon otrkivanja spomen ploče rekla je da je njezina plivačka karijera počela upravo na splitskim Bačvicama

"Ova spomen-ploča posvećena je svim splitskim plivačima u proteklih 100 godina jer naša ljubav prema moru je neizmjerno velika", rekla je Bjedov.

Duje Draganja, koji je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine osvojio srebrnu medalju, istaknuo je kako je obilježavanje 100-godišnjice plivanja u Splitu važan događaj za splitsko, ali i hrvatsko plivanje.

"Plivanje je težak i zahtijevan sport, te je ustrajnost ključni čimbenik za postizanje uspjeha u njemu", kazao je Draganja.

SOFIJA

U 8. kolu nogometnog prvenstva Bugarske Ludogorec, koji je u skupini sa Dinamom u Europskoj ligi, je u nedjelju na gostovanju pobijedio Levski iz Sofije sa 2-0.

Pogotke za Ludogorec zabili su portugalski veznjak Fabio Espinho (15) i nizozemski napadač Virgil Misidjan (43). Ludogorec vodi na prvenstvenoj ljestvici sa 18 bodova, slijedi Botev iz Plovdiva sa 17, te Litex Loveč sa 16 bodova.

ZAGREB

U posljednjoj utakmici 9. kola Prve hrvatske nogometne lige u nedjelju je u Koprivnici Rijeka svladala Slaven Belupo 1-0, te je i dalje neporažena ove sezone, i u domaćem prvenstvu i u Europi.

Pobjednički gol za Rijeku zabio je Andrej Kramarić u 14. minuti. To mu je prvi gol u riječkom dresu otkako je nedavno stigao iz Dinama, a ukupno treći ove sezone u domaćem prvenstvu.

Prije toga Lokomotiva i Split su odigrali 1-1. Poveli su gosti golom Kvesića u 41. minuti, a izjednačenje Lokomotivi donio je Šitum u 64. minuti.

U subotu je u najvećem hrvatskom derbiju Hajduk na Poljudu pred 30.000 gledatelja pobijedio Dinamo 2-0, a oba gola postigao je 18-godišnji Mario Pašalić, u 49. i 69. minuti.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 20 bodova, slijede Hajduk i Rijeka sa po 19, Lokomotiva ima 17 bodova, a Slaven Belupo je ostao na zadnjem mjestu sa 5 bodova.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙