FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blizu 100 mrtvih u sukobima u Srednjoafričkoj Republici

Autor: mtro
BANGUI, 11. rujna 2013. (Hina/AFP) - U sukobima između snaga novog srednjoafričkog režima i pobornika svrgnutog predsjednika Francoisa Boizea poginulo je blizu 100 ljudi u nedjelju i ponedjeljak u regiji Bossangoa, na zapadu zemlje, objavio je u srijedu ured predsjednika.

"U sukobima u području Bossngao i Bouca smrtno je stradalo blizu 100 ljudi, a pedeset je ranjeno", rekao je na državnom radiju glasnogovornik predsjednika koji je u ponedjeljak izjavio da je poginulo najmanje 60 ljudi.

To nisu konačni podaci, dodao je i pozdravio akciju međunarodnih nevladinih organizacija koje su preuzele brigu o ranjenicima.

U nedjelju i ponedjeljak u regiji Bossangao, 250 km sjeverozapadno od Banguia vodili su se žestoki sukobi između snaga novog režima i boraca generala Bozizea, kojega je 24. ožujka svrgnula pobunjenička koalicija Seleka Michela Djotodie.

U srijedu je humanitarna organizacija Liječnici bez granicia objavila da je preuzela brigu o 26 osoba, među kojima osam žena i djece ranjenih mačetama ili vatrenim oružjem u mjestu Bouca i u priopćenju navela da postoji neodređen broj ubijenih.

U srijedu nije zabilježen niti jedan sukob u regiji nad kojom su kontrolu preuzeli pobornici Bozizea, prema vojnim izvorima.

(Hina) xtm yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙