FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukčević: obitelji žrtava ratnih zločina imaju pravo na istinu

Autor: vili
BEOGRAD, 10. rujna 2013. (Hina) - Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je u utorak da obitelji žrtava ratnih zločina imaju neprikosnoveno pravo na istinu, što odgovornosti i obveze Tužiteljstva prema njima čini još većim, priopćeno je u utorak iz srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine.

Nakon sastanka Vukčevića s glavnim tužiteljem BiH Goranom Salihovićem 30. kolovoza i potpisivanja Protokola o suradnji između dva tužiteljstva, predstavnici udruge "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" poduprli su suradnju pravosudnih institucija Srbije i BiH, što tužiteljstvo ocjenjuje izrazom povjerenja udruga iz Srebrenice u srbijanske pravosudne institucije.

Izaslanstvo Tužiteljstva BiH uručilo je tada predstavnicima Tužiteljstva za ratne zločine Srbije suglasnost obitelji žrtava za procesuiranje dvije osobe osumnjičene za ratne zločine u Srebrenici, koji se danas nalaze na teritoriju Srbije, što je ocijenjeno kao "znak povjerenja obitelji žrtava u oba tužiteljstva".

"Suradnja u procesuiranju predmeta ratnih zločina u Srebrenici u odnosu na počinitelje koji se nalaze na području Republike Srbije definirane su kao prioritetne na sastanku dva tužitelja 30. kolovoza u Beogradu”, ističe se u priopćenju.

U nastavku suradnje predstavnici dva tužiteljstva sastat će se ponovno u Sarajevu krajem rujna.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙