FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 10. rujna 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

NEW YORK

Dokazi snažno sugeriraju da su snage sirijske vlade Bašara al-Asada odgovorne za napad kemijskim oružjem nedaleko od Damaska u kojemu je ubijeno više od 1400 ljudi, objavila je u utorak ugledna međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch (HRW). Organizacija sa sjedištem u SAD-u objavila je da je do tog zaključka došla nakon temeljitog analiziranja izjava očevidaca, informacija pouzdanih izvora, ostataka korištenog oružja, te liječničke dokumentacije žrtava napada. "Dokazi glede tipa upotrijebljenih raketa i lansera snažno sugeriraju da je riječ o borbenom sustavu koji, kako je dokumentirano, posjeduju samo snage sirijske vlade", objavio je HRW.

LAGOS

Drugi čovjek anglikanske crkve u Nigeriji, nadbiskup Ignatius Kattey, otet je prošlog vikenda blizu grada Port Harcourta na jugu zemlje, izvijestila je policija. Nadbiskup Kattey i supruga su oteti kasno u petak, rekla je u ponedjeljak navečer jedna glasnogovornica policije. Ona je dodala da su Katteyevu suprugu ubrzo pustili. Glasnogovornik episkopalnog anglikanskog povjerenstva Nigerije je potvrdio otmicu i dodao da im nisu poznate okolnosti.

TEHERAN

Četrdeset i četiri osobe su poginule a 39 je ranjeno u ponedjeljak navečer u Iranu u sudaru dvaju autobusa koji su se zatim zapalili na autoputu između Koma i Teherana, izvijestila je agencija Isna. Nakon što mu je pukla guma, vozač jednog autobusa je izgubio nadzor nad vozilom i udario u jedan automobil, prešao na suprotnu stranu ceste gdje je udario u drugi autobus. Dva vozila su se odmah zapalila. To je najteža prometna nesreća posljednjih godina u Iranu, zemlji koja ima jedne od najopasnijih cesta na svijetu.

ANKARA

Na jugu Turske je u ponedjeljak navečer u sukobima s policijom ubijen mladi prosvjednik (22), izvijestili su mediji u utorak. Prosvjednika iz skupine u Antakiji, koja se okupila u spomen na žrtve protuvladinih prosvjeda u lipnju, u glavu je pogodila granata suzavca. Oko 150 prosvjednika se sukobilo s postrojbama specijalne policije. Antakija, blizu sirijske granice, jedan je od turskih gradova u kojima se se tijekom ljeta održavali protuvladini prosvjedi. U ponedjeljak se u Istanbulu turska policija sukobila sa stotinama prosvjednika koji su došli izraziti potporu 14-godišnjaku u komi, žrtvi sukoba.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙