FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Daljnji rast loših zajmova u talijanskim bankama

Autor: vmom
MILANO, 9. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Loši zajmovi u talijanskim bankama u srpnju su uvećani za 22,2 posto prema istom mjesecu lani, pokazali su danas podaci tamošnje središnje banke, odražavajući posljedice produljene gospodarske recesije.

U lipnju je njihov rast na godišnjoj razini iznosio 21,9 posto, objavila je danas središnja banka.

Talijanski zajmodavci nastavili su zauzdavati kreditne plasmane kako bi ih držali pod kontrolom. Pritom su plasmani prema nefinancijskim tvrtkama u srpnju smanjeni za 4,1 posto, istim tempom kao i u mjesecu ranije, pokazuju najnoviji podaci.

Zajmovi prema kućanstvima smanjeni su 1,1 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, nakon 1-postotnog pada u lipnju. Kamatne stope na hipotekarne stambene kredite pritom su blago porasle, na 3,96 posto, s 3,90 posto koliko su iznosile u prethodnom mjesecu.

Skuplji su bili i krediti kompanijama. Prosječna kamatna stopa na zajmove u iznosu do milijun eura uvećana je na 4,41 posto, sa 4,30 posto u lipnju.

Prosječna cijena većih zajmova porasla je na 2,96 posto, s 2,77 posto koliko je iznosila mjesec dana ranije, pokazuju podaci talijanske središnje banke.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙