FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U K. Vinogradima prijevremeni u Međimurju dopunski izbori

Autor: mudi
ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) - U nedjelju, 22. rujna održat će se prijevremeni izbori za zamjenika načelnika Kneževih Vinograda iz reda pripadnika hrvatskog naroda, te dopunski izbori za članove općinskih vijeća Kotoribe, Podturena, Peteranca i Petrijanca iz reda pripadnika romske manjine, priopćilo je danas Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Birače koji imaju aktivno i pasivno biračko pravo na tim izborima, DIP poziva da na vrijeme provjere jesu li upisani u registar birača, jesu li podatci u registru točni, posebno podatci koji se odnosi na njihovu nacionalnu pripadnost.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima i prijedlozi kandidacijskih lista na dopunskim izborima morali su prispjeti (biti zaprimljeni u) nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije 5. rujna 2013. do 24 sata.

Nadležno povjerenstvo sastavit će i u javnim glasilima, na oglasnoj ploči i internetskim stranicama jedinice objaviti zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za prijevremene izbore i sve pravovaljano predložene kandidacijske liste, kao i zbirnu listu za dopunske izbore u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle 7. rujna do 24 sati.

DIP je propisao obvezatne upute o redoslijedu izbornih radnji i rokovima za izbore te obrasce za kandidiranje i provedbu izbora - a sve upute objavljene su „Narodnim novinama“ od 21. kolovoza 2013.

Također sve obavijesti o provedbi prijevremenih i dopunskih izbora mogu se dobiti u nadležnim općinskim izbornim povjerenstvima i u Državnom izbornom povjerenstvu.

(Hina) xpp/xum ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙