FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ravnateljica Radio Ogulina sumnja da je očekuje "politička smjena"

Autor: vhor
ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Gradsko vijeće Grada Ogulina, u kojem vladajuću koaliciju predvodi HDZ, odbilo je prihvatiti redovito godišnje izvješće gradske tvrtke Radio Ogulin, što se u lokalnim političkim krugovima tumači kao priprema za otpuštanje direktorice Dubravke Vuković, dok ona neprihvaćanje izvješća tumači kao politički revanšizam, jer je supruga SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Ivana Vukovića.

"Naše izvješće o radu u 2012. prihvaćeno je na Skupštini Radio Ogulina u svibnju, a pohvale nam je tom prilikom javno iznio i predsjednik Skupštine, tadašnji gradonačelnik Nikola Magdić (HDZ). Ni na jednoj sjednici Nadzornog odbora, kao ni na jednoj skupštini radija, nije bilo primjedbi na moj rad, čak suprotno", piše Dubravka Vuković u svom odgovoru na upit Hine o novonastaloj situaciji.

Vuković je za direktoricu izabrana u dva navrata putem natječaja te je kroz to razdoblje Radio Ogulin osvajio nagradu HURIN-a za najbolje akcije i jinglove te Zlatni, Srebrni i Brončani mikrofon HURIN-a.

"Što bismo još trebali da nam se izvješće podrži? Da se rastanem od muža SDP-ovca? I kad sam izabrana za direktoricu znali su čija sam žena", kaže Vuković, tražeći od medija profesionalnu zaštitu.

Gradonačelnik Ogulina Jure Turković komentirao je Hini da je činjenica da izvješće Radio Ogulina za prošlu godinu na jučerašnjoj sjednici nije prihvaćeno i to iz, kako je rekao, "programskih razloga", ali da je Dubravka Vuković i dalje direkorica te da "za sada nemaju namjeru mijenjati direktoricu".

Na pitanje znači li "za sada", da se direktorici ipak sprema smjena, Turković je odgovorio da se koalicija HDZ - HSS - HSP AS - ABH - HSLS - HSU tek treba usaglasiti oko toga.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić (HSP AS) otvoreno se zalaže da Radio ide u privatizaciju, a što se moguće smjene tiče kaže da je Dubravka Vuković, kao žena prvog čovjeka ogulinskog SDP-a u sukobu interesa.

"Sprema li se njoj 'puška' neznam, ali činjenica je da je grad 83 postotni vlasnik i da ima pravo reći je li s nečim zadovoljan ili nije. Kada je Dubravka Vuković bila oporbena gradska vijećnica bila je jako glasna, grlata pa je postala direktorica i glavna urednica, a plaća joj se s oko 4.000 kuna popela na oko 7.000 kuna, a ništa se nije unaprijedilo. To je bio politički dogovor između dviju stranaka, priča je čista", tvrdi Bogulić.

Zamoljena da to komentira direktorica Vuković je rekla da je i to signal da nešto žele.

"Mislim da je pozadina što sam HDZ tužila za klevetu, jer je u prošlom sazivu bilo javno rečeno da sam ja "glasnogovornica SDP-a", iako sam bila nezavisna vijećnica", kazala je Vuković.

Mladen Stipetić (HDZ), predsjednik kluba vijećnika, jučer je na Gradskom vijeću kazao da grad većinski vlasnik Radio Ogulina te da ima pravo upravljati svojim tvrtkama, odnosno odredi tko će upravljati gradskom tvrtkom. Kazao je i da je na državnom nivou vladajuća koalicija "smijenila pola države i to bez nekih obrazloženja".

(Hina) xvhor yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙