FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: sedam milijuna kuna ulaganja u školstvo

Autor: hspa
DUBROVNIK , 4. rujna 2013. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska županija u proračunu je osigurala više od 7,5 milijuna kuna za osnovne i srednje škole na svom području, od čega je gotovo 7 milijuna kuna predviđeno za kapitalna i investicijska ulaganja - 4 milijuna za osnovne i 3 milijuna kuna za srednje škole.

Županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo kazala je kako se najveća ulaganja odnose na nastavak druge faze dogradnje Srednje škole "Petra Šegedina" u Korčuli, rekonstrukciju krova Obrtničke škole u Dubrovniku i Osnovne škole "Župa Dubrovačka" u Mlinima.

To uključuje i rekonstrukciju Umjetničke škole "Luke Sorkočevića" u Dubrovniku, izmjenu unutarnje i vanjske stolarije u OŠ "Petra Kanavelića" na Korčuli, OŠ Gruda, OŠ Opuzen, OŠ "Don Mihovila Pavlinovića" i OŠ "Vladimir Nazor" u Pločama.

Predviđena je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju OŠ u Metkoviću, izrada i popravak sustava centralnog grijanja u OŠ Primorje, OŠ Kula Norinska i SŠ Metković, nabava računalne opreme i namještaja za osnovne i srednje škole te sufinanciranje izgradnje sportske dvorane u Smokvici.

Višefaznim ulaganjem u OŠ Opuzen omogućeno je da ove školske godine škola započne s nastavom u jednoj smjeni, čime se broj osnovnih škola u kojima se nastava odvija na taj način povećao na 18, od ukupno 26 osnovnih škola kojima je županija osnivač.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije u novoj školskoj godini upisano je 1208 prvašića, ili 18 više nego u prošloj školskoj godini. Od ukupno 32 škole u županiji, povećanja broja učenika zabilježena su u 20 škola.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙