FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske dionice blago porasle, čeka se Draghi

Autor: mpuk
LONDON/FRANKFURT/PARIZ, 5. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Europske dionice blago su u četvrtak porasle dok ulagači očekuju konferenciju za novinare predsjednika Europske središnje banke (ECB) Marija Draghija a glavni su pokretač bile aktivnosti spajanja i akvizicija.

Londonski FTSE porastao je 0,41 posto na 6.501 bod, frankfurtski DAX za 0,2 posto na 8.212 bodova, dok je pariški CAC bio u plusu 0,36 posto i iznosio je 3.994 boda.

Europska središnja banka očekivano je na redovnom mjesečnom zasjedanju zadržala ključne kamatne stope na rekordno niskih 0,5 posto i ulagači se sada okreću konferenciji za novinstvo ECB-ova predsjednika Marija Draghija. Žele znati hoće li nastojati prigušiti očekivanja o podizanju kamatnih stopa.

"Čekaju se signali iz središnjih banaka i trenutno jednostavno nema pravog trenda na tržištu", zaključio je Guillaume Dumans iz tvrtke 2Bremans.

Među glavnim pokretačima tržišta izdvajale su se danas aktivnosti spajanja i akvizicija.

Tako je Telecom Italia poskočio 5,6 posto nakon novog vala špekulacija o ulasku novog ulagača u vlasničku strukturu. Talijanski dnevnik La Repubblica izvijestio je danas da izvršni direktor TI-ja Franco Bernabe namjerava dovesti novog ulagača a dnevnik MF naveo je više opcija, uključujući ponudu AT&T-a i spajanje sa španjolskom Telefonicom.

Indeks Tokijske burze Nikkei zaključio je trgovinu u plusu 0,08 posto, na 14.064 boda.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙