FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lorencin na skupštini Svjetske turističke organizacije

Autor: dduk
ZAGREB, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Ministar turizma Darko Lorencin sudjeluje na zasjedanju Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koja se od 24. do 29. kolovoza održava na Viktorijinim slapovima (Zambija/Zimbabve), a na kojoj se uz ostalo raspravljalo i o prometnom povezivanju s naglaskom na zračni promet.

Kako je danas priopćeno iz Ministarstva turizma, na skupštini sudjeluju predstavnici više od 120 zemalja svijeta, a hrvatski je ministar turizma Lorencin izabran za potpredsjednika Glavne skupštine, kao predstavnik regije Europa.

Tijekom Glavne skupštine održana je i opća rasprava u kojoj sudjeluju šefovi delegacija, a ovogodišnja je tema posvećena pitanju prometnoga povezivanja s naglaskom na zračni promet.

U svom je obraćanju Lorencin istaknuo važnost kvalitete svih oblika prometa za ukupni razvoj turizma te na primjeru Hrvatske pojasnio značaj kvalitetne prometne infrastrukture kao preduvjeta povezivanja odredišta s emitivnim tržištima, kaže se u priopćenju.

Iako većina gostiju u Hrvatsku dolazi cestovnim pravcima, zabilježeno je povećanje broja letova u hrvatske zračne luke u priobalju što će pomoći produljenju turističke sezone i povećanju prometa s dalekih i novih tržišta, rekao je Lorencin.

Ministar je, zajedno s još 47 kolega ministara turizma iz cijelog svijeta, sudjelovao na okruglom stolu na temu viza, gdje je govorio o hrvatskim iskustvima s viznim režimima i utjecaju koji isti imaju na turistički promet.

Ministri su naglasili kako treba poduzeti sve moguće mjere za olakšano putovanje i prelazak granica te za olakšavanje i pojednostavljenje procedura za izdavanje viza. Istaknuta je potreba za još snažnijom suradnjom svih čimbenika na međunarodnoj razini, ali i glavnih dionika na nacionalnim razinama pojedinih zemalja, navodi se u priopćenju.

Tijekom boravka u Zambiji i Zimbabveu Lorencin se susreo s brojnim ministrima i šefovima delegacija drugih zemalja, među ostalim s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Talebom Rifaijem.

Razgovarao je i s predsjednikom Kineske nacionalne uprave za turizam Shao Qiweiem o mogućnostima povećanja broja kineskih gostiju u Hrvatskoj, a održao je sastanke i s delegacijama iz Azerbajdžana i Brazila.

Glavna skupština UNWTO-a održava se svake dvije godine, a Republika Hrvatska članica je od 1993. godine.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙