FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lorencin: porast prihoda od turističke djelatnosti važan pokazatelj sezone

Autor: tmis
ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Po podacima Ministarstva turizma, u turističkim djelatnostima u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 6,6 posto više prihoda nego u istom razdoblju prošle godine, što je, po ocjeni ministra turizma Darka Lorencina, vrlo važan pokazatelj tijeka turističke sezone.

Ministar je takvu ocjenu iznio danas tijekom posjete NP Starigrad Paklenica, izvijestili su iz spomenutog ministarstva.

Riječ je o nedavno objavljenim financijskim podacima Ministarstva financija odnosno Porezne uprave, po kojima je u prvom polugodištu ove godine u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja ostvareno 9,24 milijardi kuna ukupnih financijskih prihoda. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je porast od 6,6 posto.

Promatrajući po kategorijama, u prvoj polovini godine u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima ostvareno je 3,57 milijarde kuna prihoda ili 1,1 posto više nego lani.

U djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane ostvaren je prihod od 1,75 milijardi kuna, što je za 23 posto više nego lani. Tek nešto manji porast prihoda, za 22 posto, na 1,58 milijarde kuna, ostvaren je u djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Za pod-djelatnost putničkih agencija i organizatora putovanja iz Ministarstva turizma danas nisu naveli podatak o prihodima.

(Hina) xpp/xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙