FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

JINAN

Petodnevno suđenje za korupciju bivšem visokom kineskom dužnosniku Bou Xilaiju završeno je u ponedjeljak, a sud je objavio da još nije određeno kad će presuda biti donesena."Proces je završio. Datum objavljivanja presude još nije određen", objavio je sud. Zadnjeg dana suđenja kineski tužitelji zatražili su visoku kaznu za Boa, čija su zlodjela "iznimno teška". Bo je bio zvijezda u usponu Komunističke partije kad je njegova karijera naglo prekinuta skandalom u kojemu je njegova supruga Gu Kailai osuđena za ubojstvo obiteljskog prijatelja, britanskog poslovnog čovjeka Neila Heywooda. Bo se tijekom suđenja neočekivano žestoko branio odbacujući iskaze svjedoka, a za svoje je ranije priznanje rekao da ga je dao pod pritiskom. Predstavnici tužiteljstva kazali su na suđenju da nisu našli nijednu olakotnu okolnost za nekadašnjeg člana moćnog Politbiroa Centralnog komiteta Kineske komunističke partije.

MOSKVA

Rusija je u ponedjeljak upozorila SAD na "iznimno teške" posljedice moguće vojne intervencije u Siriji u telefonskom razgovoru između šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova i američkog kolege Johna Kerryja. "Lavrov je privukao pozornost svojega sugovornika oko iznimno teških posljedica moguće vojne intervencije po Bliski istok i Sjevernu Afriku gdje su zemlje poput Iraka i Libije još uvijek nestabilne", piše u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova. Rusija je "jako zabrinuta" nedavnim američkim izjavama prema kojima je Washington spreman "intervenirati" u sirijskom sukobu, istaknuo je šef ruske diplomacije.

CIUDAD DE MEXICO

Najmanje šest osoba poginulo je a 22 ih je ozlijeđeno u nedjelju na jugoistoku Meksika u iskakanju iz tračnica teretnog vlaka s približno 300 ilegalnih migranata iz južnoameričkih zemalja, objavila je civilna zaštita. Do nesreće je došlo u nedjelju ujutro u Huimanguillu, u državi Tabasco, istaknuo je na Twitteru Luis Felipe Puente, koordinator civilne zaštite u meksičkom ministarstvu unutarnjih poslova. Vlak je "uglavnom prevozio željezariju ali je bilo i puno migranata u vlaku. Moguće je da ima i više mrtvih", izjavio je Puente na radiju Formato 21. "Približno 300 ilegalnih migranata putovalo je vlakom", kazao je glasnogovornik civilne zaštite u Huimanguillu. Riječ je o ilegalnim migrantima iz zemalja Južne Amerike koji su putovali prema sjeveru nadajući se da će uspjeti emigrirati u Sjedinjene Države.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙