FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 24. kolovoza 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

KOPER - Dok hrvatska reprezentacija bilježi poraze u pripremama za Europsko prvenstvo, hrvatske košarkaške legende predvođene Dinom Rađom pobijedile su na spektakularnom turniru održanom na splavi 300 metara ispred koparske luke. Deset dana prije početka Europskog prvenstva u Sloveniji organizatori su priredili jedinstveni, revijalni turnir na splavi ispred Kopra na kojem su nastupile košarkaške legende Hrvatske, Slovenije i Italije. Splav, dugačka 40, a široka 20 metara, koju Luka Koper koristi za servis, je pretvorena u pravo košarkaško igralište, a igralo se svaki sa svakim 2x10 minuta. Hrvatske ekipa koju je predvodio Dino Rađa pobijedila je Italiju 20:12, a potom i Sloveniju 28:18. U trećem susretu domaćin je bio bolji od Italije 27:23. "Nikada nisam pomislio kako ću igrati košarku na moru," kazao je Rađa, dok je slovenski kapetan Rašo Nesterović pohvalio orginalnu ideju, kao i cijelu izvedbu ovog spektakla.

Osim Rađe ua Hrvatsku su nastupili i Žan Tabak, Arijan Komazec, Aramis Naglić, Hrvoje Perinčić, Darko Krunić, Alan Gregov, Boris Gnjidić i Miro Jurić. Slovenske boje branili su Rašo Nesterović, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Goran Jagodnik, Roman Horvat, Rado Trifunović, Matjaž Smodiš, Marko Milić, Darko Mirt i Slavko Kotnik, dok su za Italiju nastupili Claudio Codebella, Francesco Donati, Luigi Mentasti, Giuseppe Corvo, Marco Tirel, Mario Boni, Marco Solfrini, Damiano Brigo i Flavio Carera.

ZAGREB - Hrvatska košarkaška reprezentacija nastavlja bilježiti katastrofalne rezultate tijekom priprema za skorašnje europsko prvenstvo u Sloveniji. Nakon što su na otvaranju turnira u Istanbulu izgubili od Srbije 71:88, odabranici izbornika Jasmina Repeše danas su izgubili i od Turske rezultatom 52:81. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ante Tomić, Marko Tomas i Roko Leni Ukuć sa po deset koševa, dok su Turke predvodili Oguz Savas sa 13, te Ersan Ilyasova sa devet koševa. Nakon dva kola na ljestvici vode Srbija i Turska sa po dvije pobjede, dok su Hrvatska i Belgija bez bodova. U posljednjem kolu u nedjelju se sastaju Hrvatska - Belgija, te Turska - Srbija. Bit će to posljednja pripremna utakmice naše reprezentacije, koja će sljedećeg tjedna odraditi završnu fazu priprema u Crikvenici, a potom slijedi odlazak u Sloveniju na Eurobasket. Hrvatska će u prvom krugu Eurobasketa igrati u skupini C u Celju, a suparnici će joj biti Španjolska (4. rujna), Gruzija (5. rujna), Poljska (7. rujna), Slovenija (8. rujna) i Češka (9. rujna).

BERLIN - Ove subote jedna od najjačih nogometnih liga na svijetu, njemačka Bundesliga slavi 50. godišnjicu postojanja. Prvi bundesligaški susret odigran je 24. kolovoza 1963. godine, a snage su odmjerili Werder i Borussija Dortmund. Strijelac prvog pogotka bio je Borussijin napadač Timo Konietzka, no pobjedu je izborio Werder rezultatom 3:2. Najbolji strijelac u povijesti Bundeslige je legendarni Gerd Muller sa 365 golova, na drugom mjestu je Klaus Fischer sa 268 golova, a treći je Jupp Heynckes sa 220 pogodaka. Od aktivnih igralča na devetom mjestu se nalazi Claudio Pizarro sa 166 pogodaka. Muller, poznat i kao 'Der Bomber' je svoje golove postigao u dresu munchenskog Bayerna koji je sa 22 naslova i najuspješniji klub. Slijede dvije Borussije, Mönchengladbach i Dortmund sa po pet naslova.

MUNCHEN - Pobjedom protiv Nurnberga (2:0) njemački nogometni prvak Bayern je zabilježio 28. uzastopnu ligašku utakmicu bez poraza čime je postavio novi klupski rekord. Mario Mandžukić i društvo pretekli su momčad Juppa Heynckesa iz 1989. godine, s kojom su dosad dijelili klupski rekord. Sjajna serija Bavaraca započela je 3. studenog 2012. godine gostujućom pobjedom kod HSV-a (3:0). Od tada su Bavarci 28. utakmica bez poraza pri čemu su ostvarili 24 pobjede i četiri neodlučena ishoda. Posljednji poraz u prvenstvu Bayern je zabilježio 28. listopada prošle godine u Munchenu od Bayer Leverkusena (1:2). Rekord u njemačkom prvenstvu drži HSV koji je spojio 36 utakmica bez poraza od siječnja 1982. do siječnja 1983.

SPA-FRANCORCHAMPS - Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu ostvario je najbolji rezultat kvalifikacija uoči nedjeljne Velike Nagrade Belgije na stazi Spa-Francorchamps, jedanaeste utrke svjetskog prvenstva formule 1. Hamiltonu je to četvrti uzastopni 'pole position', peti ove sezone, te 31. u karijeri. S drugog mjesta startat će aktualni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel (RedBull - Renault), treće mjesto je osvojio njegov momčadski kolega Australac Mark Webber, dok će s četvrte pozicije krenuti Nijemac Nico Rosberg (Mercedes). Nakon deset utrka u vodstvu je Vettel sa 172 boda, Finac Kimi Raikkonen je na drugom mjestu sa 134 boda, dok bod manje ima Španjolac Fernando Alonso.

BARCELONA - Novi trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Gerardo Martino uputio je 'otrovnu strelicu' prema najvećem suparniku Real Madridu izjavivši kako je "iznos od 100 milijuna eura za Garetha Balea uvreda za cijeli svijet u kojem živimo". "Bale je bez ikakve sumnje odličan igrač, ali ta cijena je uvreda za svijet u kojem živimo," poručio je argentinski nogometni stručnjak. Prema pisanju engleskih i španjolskih medija Tottenham i Real Madrid dogovorili su transfer velškog reprezentativca na Santiago Bernabeu i samo je pitanje trenutka kada će vijest biti i službeno objavljena.

BERLIN - Nizozemski relijaš i njegov suvazač poginuli su tijekom popratnog programa na njemačkom reliju, devetom ispitu svjetskog prvenstva. Nizozemci su u još nerazjašnjenim okolnostima stradali na poligonu u okolici Triera nakon završetka 13. brzinskog ispita, nakon čega su organizatori otkazali preostala dva današnja 'brzinca'. Nakon dva dana natjecanja vodi španjolac Daniel Sordo (Citroen) ispred Belgijanca Thierryja Neuvillea (Ford) i Finca Mikke Hirvonena (Citroen).

NEW YORK - Austrijanac Jurgen Melzer pobjednik je ATP teniskog turnira u američkom Winston-Salemu s nagradnim fondom od 575.250 dolara. Najbolji austrijski tenisač je stigao do naslova nakon što mu je Francuz Gael Monfils predao meč u drugom setu zbog ozljede. U trenutku prekida Melzer je vodio 6-3, 2-1. Melzeru je to peti turnirski naslov u 13. finalu, dok je Monfils ostao na četiri osvojena turnira uz čak 15 poraza u finalima.

TALLINN - U ponedjeljak u Tallinnu počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju za klasu Finn, a u floti od gotovo 100 kormilara bit će i pet hrvatskih predstavnika predvođenih Ivanom Kljakovićem Gašpićem i Milanom Vujasinovićem. U povijesti hrvatskog jedrenja nikada se nije dogodilo da na regati najboljih svjetskih "finaša" imao čak pet kormilara. Boje Hrvatske na SP će braniti Ivan Kljaković Gašpić, Milan Vujasinović, Josip Olujić, Tudor Bilić i Dan Lovrović koji su zajedno trenirali kako bi se što bolje spremili za SP. S obzirom da je hrvatska flota u seniorskom olimpijskom jedrenju mala, u većini disciplina naše najbolje posade nemaju domaće konkurencije i nemaju s kim trenirati, "finaši" imaju rijetku priliku zajedno raditi i napredovati. "Sve je u redu, radili smo dobro proteklih mjesec dana u Splitu u ugodnoj atmosferi primjerenoj regati visokog pritiska. Ništa ne forsiramo, a s nestrpljenjem čekam prvi dan. Postolimpijska je godina, koju sam ja iskoristio za laganiji ritam, nažalost na Europskom prvenstvu nije pala medalja, bio sam šesti, kumovala je upala pluća koja me u svibnju i lipnju izbacila iz treninga na mjesec dana. Europsko je bilo jedan nesretni splet okolnosti, rekao bih. Sad je tu SP, na meni je da pokažem da nisam za staro željezo, nego da još vrijedim", kazao je Kljaković Gašpić. Svoj najbolji rezultat na SP Kljaković Gašpić je ostvario 2009. godine kada je osvojio brončanu medalju. Za hrvatsko jedrenje to je bila prva seniorska medalja na svjetskom prvenstvu neke od olimpijskih disciplina. Milan Vujasinović u svojoj premijernoj sezoni nakon prijelaza iz klase Laser u Finn napreduje iz regate u regatu. Na Europskom prvenstvu ostao je nadomak finala, zauzeo je 11. mjesto.

"Europsko je prošlo više nego dobro, nadam se da ću moći i na Svjetskom prvenstvu ponoviti dobar nastup. Iako sam još novi u klasi cilj mi je plasman među najboljih 15. EP mi je pokazalo da sam jako brz po laganijem vjetru, tako da bi mi to odgovaralo, no na vrijeme se naravno ne može utjecati. Volio bi godinu zaokružiti s dobrim plasmanom na SP", rekao je Vujasinović.

Prvenstvo traje do subote 31. kolovoza.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙