FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska u srpnju s rekordnim brojem turističkih dolazaka

Autor: mkuz
MADRID, 22. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Recesijom pogođena Španjolska izvijestila je u četvrtak o rekordnom broju turističkih dolazaka u srpnju, budući da su britanski, njemački i francuski turisti odustali od političkom krizom uzdrmanih Egipta i Turske i nagrnuli na španjolske plaže.

U srpnju je Španjolsku posjetilo ukupno 7,9 milijuna stranih turista, 2,9 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, pokazali su službeni podaci španjolske vlade. Među posjetiteljima najviše je Britanaca, Nijemaca i Francuza.

Najviše je porastao broj turista iz nordijskih zemalja Danske, Finske, Islanda, Norveške i Švedske, kao i iz Velike Britanije i Rusije.

U sedmomjesečnom razdoblju broj turističkih dolazaka popeo se na rekordna 34 milijuna, što je 3,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Objašnjenje tog povećanja nije navedeno ali vremenski se poklopilo s političkim nemirima Egiptu i Turskoj, španjolskoj konkurenciji u turizmu.

Udio domaćeg i međunarodnog turizma u španjolskom gospodarstvu iznosi oko 11 posto.

Rekordan broj turističkih dolazaka bit će dobra vijest za gospodarstvo koje bilježi pad aktivnosti već dvije godine zaredom.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙