FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Dinamo poštuje Austriu iz Beča, ali najviše ovisi o samom sebi, izjavio je u petak nakon ždrijeba UEFA-e za 4. pretkolo Lige prvaka trener hrvatskog prvaka Kruno Jurčić.

"Kad smo postali nositelji, nije mi bilo bitno koga ćemo dobiti za suparnika, nego da moja momčad raste, da se dignemo u formi na još višu razinu. Izvukli smo suparnika koji je u Austriji osvojio 50 trofeja, poštujemo ih, ali ovisimo samo o sebi", rekao je Jurčić dodajući da će njegovi pomoćni treneri ići u nedjelju u Beč gledati derbi u kojem Austria igra protiv Rapida.

"Bolja smo momčad, dižemo se sa svakom utakmicom. Poštujem Austriju i cijelu njihovu ligu, ali mi smo nositelji i favoriti i tako se moramo postaviti na terenu. Idemo po treću uzastopnu Ligu prvaka", dodao je Jerko Leko koji je uz Jurčića bio na konferenciji za novinare.

"Neugodno je kada je na klupi protivnika naš čovjek koji zna sve detalje o Dinamu, a mi njih tek trebamo proučiti", rekao je Dinamov trener.

NYON - Jedini preostali hrvatski predstavnik u kvalifikacijama za Europsku ligu NK Rijeka dobio je za suparnika u 4. pretkolu njemački Stuttgart, odlučio je ždrijeb koji je održan danas u sjedištu UEFA-e u Nyonu. Prvu utakmicu će Rijeka, koju je UEFA svrstala u skupinu 4 gdje su bili nenositelji, igrati na Kantridi 22. kolovoza, a sedam dana kasnije gostuje u Njemačkoj. Riječani su u 3. pretkolu u četvrtak izbacili slovačku Žilinu (2-1, 1-1) i u doigravanju još nisu poraženi. Stuttgart je u trećem pretkolu igrao protiv bugarskog Boteva kojeg su eliminirali zahvaljujući postignutom pogotku u gostima. Naime u Bugarskoj su u prvoj utakmici odigrali 1-1, a u uzvratu na domaćem terenu 0-0.

RIJEKA - Zadovoljni smo što je Rijeka prošla dva kola kvalifikacija za Europsku ligu i što smo u situaciji da igramo protiv takvog protivnika kao što je Stuttgart, izjavio je za Hinu sportski direktor Rijeke Srećko Juričić komentirajući ždrijeb UEFA-e za 4. pretkolo Europske lige.

"Svi znamo da je Stuttgart favorit, ali nogomet pruža šansu i klubovima koji nisu favoriti i nadam se da ćemo uz dobru pripremu pružiti dobru igru i suprotstaviti se Stuttgartu", dodao je.

"Drago nam je i da će naši navijači vidjeti tako snažnu momčad i vidjeti spektakl kakav dugo nisu vidjeli", zaključio je na kraju Juričić.

STRASBOURG - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija izgubila je u 1. kolu pripremnog turnira pred odlazak na Eurobasket u Strasbourgu od Grčke sa 85-87 (16-17, 26-26, 18-27, 25-17). Iako je u posljednjoj minuti gubila i s pet koševa razlike (80-85), Hrvatska je pet sekundi prije kraja tricom Bogdanovića uspjela poravnati, ali Grčka je preko Printezisa u posljednjoj sekundi stigla do pobjedničkog koša. Bogdanović je ubacio 25 koševa za Hrvatsku, Marko Tomas je dodao 15, a Roko-Leni Ukić 14, dok su Loukas Mavrokefalidis sa 16 i Printezis sa 14 poena bili najučinkovitiji kod Grčke.

Hrvatska će u subotu od 20.30 sati u Strasbourgu igrati protiv domaćina turnira Francuske, a u nedjelju od 15-30 protiv Njemačke.

ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac skratio je za tri imena popis igrača za prijateljski susret kojega će Hrvatska 14. kolovoza igrati protiv Lihtenštajna u Vaduzu. Tri dana prije okupljanja reprezentacije izbornik Štimac je prema planu skratio popis od 23 kandidata za trojicu, patako u Lihtenštajn neće putovati Nikola Kalinić i Gordon Schildenfeld, dok će Igor Bubnjić biti priključen mladoj reprezentaciji.

Konačni popis putnika u Lihtenštajn, stoga, izgleda ovako:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Hrvoje Milić (Rostov), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Dejan Lovren (Southampton), Josip Šimunić (Dinamo Zagreb)

Vezni igrači: Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Alen Halilović (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napadači: Ante Rebić (Split), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton)

Reprezentacija će biti smještena u austrijskom Feldkirchu gdje će se i okupiti u ponedjeljak.

ZAGREB - Utakmica 5. Prve HNL između Lokomotive i Hajduka, koja se trebala odigrati u nedjelju s početkom u 19 sati odgođa se, a novi je termin srijeda 28. kolovoza u 18 sati, odlučio je Povjerenik za natjecanja Josip Brezni na zahtjev Hajduka zbog činjenice da četiri igrača splitskog, te tri igrača zagrebačkog kluba ne bi mogli nastupiti jer su pozvani u reprezentaciju do 21 godine, objavila je Udruga klubova Prve HNL.

"Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Niko Kovač pozvao je za službenu utakmicu protiv Lihtenštajna, koja se igra u utorak 13. kolovoza, četiri igrača Hajduka i tri igrača Lokomotive, te inzistira da se svi pozvani igrači jave na okupljanje u nedjelju do 17 sati pa stoga ne bi smjeli nastupiti na utakmici Lokomotiva - Hajduk u prvotno zakazanom terminu. Člankom 5. Propozicija natjecanja određeno je da klubovi imaju pravo na odgodu prvenstvenih utakmica ukoliko daju više od dva igrača u A ili U-21 reprezentaciju te je zahtjev HNK Hajduk opravdan. Prvi mogući slobodan termin za odigravanje utakmice je srijeda 28. kolovoza budući da u srijedu 21. kolovoza nije moguće odigrati utakmicu zbog sigurnosnih razloga jer se istog dana u Zagrebu igra kvalifikacijska utakmica za Ligu prvaka Dinamo - Austria, te nadležne službe ne mogu dati dozvolu za odigravanje javne utakmice", stoji u obrazloženju odluke o odgodi utakmice.

LA ROCHELLE - Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su 19., a Enia Ninčević i Romana Župan 17. mjesto na Svjetskom prvenstvu u jedrenju za klasu 470 koje se ovoga tjedna održava u francuskom La Rochellu. Finale će tako proći bez naših predstavnika.

STUTTGART - Stoper sljedećeg Rijekonog protivnika u Europskoj ligi, njemačkog prvoligaša Stuttgarta Georg Niedermeier (27) ozlijedio je ligamente koljena tijekom uzvratnog dvoboja 3. pretkola protiv bugarskog Boteva u četvrtak, te ga očekuje duža stanka.

"Prva dijagnoza je sumnja na puknuće ligamenata, ali obavit ćemo detaljne pretrage kako bismo vidjeli koliko je ozljeda teška", objavio je Stuttgart.

MOSKVA - Ruska atletičarka Julija Zaripova, svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica na 3000 metara sa zaprekama, zbog ozljede butnog mišića koju je zadobila na treningu ovoga tjedna morala je otkazati nastup na Svjetskom prvenstvu koje u subotu počinje u Moskvi. Zbog bolesti je nastup na domaćem SP morao otkazati i veteran Jurij Boržakovski, olimpijski prvak 800 metara iz Sydneyja 2000.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙