FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

TORONTO - Hrvatska tenisačica Petra Martić okončala je svoj nastup na velikom WTA turniru u Torontu u 1. kolu, uspješnija od nje bila je 11. nositeljica, Ruskinja Marija Kirilenko sa 6-2, 6-1 nakon sat i 12 minuta igre. Martić je nastup u 1. kolu Toronta izborila kroz kvalifikacije, a ravnopravna suparnica Kirilenko bila je samo u prvom setu koji je trajao 40 minuta. Rezultatski priključak držala je do 2-2 da bi nakon velike borbe u šestoj igri izgubila servis. Kod zaostatka 2-4 imala je šansu za oduzimanje servisa Ruskinji i povratak u dvoboj, ali ju nije iskoristila. Nakon što u prvoj igri drugog seta nije iskoristila 0-40 na servis Kirilenko, naša je igračica praktički je nestala s terena.

ZAGREB - Hrvatska rekorderka u maratonu Lisa Christina Stublić zbog ozljede stopala koju je zadobila na završnim pripremama u Sankt Morizu morala je otkazati nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu koje u subotu počinje u Moskvi, objavio je Hrvatski atletski savez. Stublić je trebala nastupiti u Moskvi odmah prvog dana natjecanja. Nakon otkaza Stublić, te Blanke Vlašić koja je odustala od nastupa u Moskvi prošloga tjedna, broj hrvatskih atletičara koji će nastupiti na 14. SP smanjio se na šest. To su Sandra Perković, Martin Marić (bacanje diska), Valentina Mužarić, Marin Premeru(bacanje kugle), Ivan Horvat (skok s motkom)i Ana Šimić (skok u vis).

PARIZ - U uži izbor za najboljeg nogometaša u Europi za sezonu 2012/13. ušli su Argentinac Lionel Messi (Barcelona), Portugalac Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i Francuz Franck Ribery (Bayern), objavio je Europski nogometni savez (UEFA). Spomenuti trojac dobio je najviše glasova novinara u izboru u kojemu je bilo ponuđeno 10 imena, a ime pobjednika bit će objavljeno u Monte Carlu 29. kolovoza. Ovo je treća godina kako se dodjeljuje nagrada najboljem igraču u eurokupovima. Inicijativu za njezinu uspostavu dao je predsjednik UEFA-e Michel Platini, a dosadašnji dobitnici bili su Lionel Messi (sezona 2010/11) i Andres Iniesta (sezona 2011/12).

LONDON - Direktor engleskog nogometnog prvoligaša Tottenham Hotspura Keith Mills izjavio je u utorak kako klub ne može prisiliti Garetha Balea (24) na ostanak ako je on već odlučio otići u Real iz Madrida.

"Ako je igrač odlučan u namjeri da ode, tada je vrlo teško prisiliti ga da ostane čak i kada ima ugovor", rekao je Mills.

Tottenham se nalazi u sličnoj situaciji kao i prošle sezone kada je iz njegovih redova u Real silom želio prijeći hrvatski reprezentativni veznjak Luka Modrić, koji je također imao važeći ugovor sa Spursima. Nakon višemjesečnih natezanja, predsjednik Tottenhama Daniel Levy na kraju je ipak morao popustiti i prodati Modrića u Real. Bale je prošle sezone proglašen najboljim igračem Premier lige, a trener Reala Carlo Ancelotti prošloga je tjedna kazao kako klubovi pregovaraju o njegovu prelasku u Madrid, te da bi odšteta za sjajnog Velšanina mogla biti najveća u povijesti, spominje se iznos od čak 100 milijuna eura.

BERLIN - Njemački olimpijski odbor osnovao je neovisno istražno povjerenstvo koje bi trebalo istražiti izvješće objavljeno u ponedjeljak a u kojem se navodi da se u Saveznoj Republici Njemačkoj provodio organizirani doping, izjavio je predsjednik Odbora Thomas Bach.

"Uspostavili smo neovisno povjerenstvo i za predsjednika imenovali bivšeg suca saveznog ustavnog suda Uda Steinera", rekao je Bach.

U ponedjeljak je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo na internetu sveučilišno izvješće u kojem se navodi da je država Savezna Republika Njemačka poticala sportaše na korištenje dopinga.

NEW YORK - Američka financijska revija Forbes, poznata po svojim ljestvicama najbogatijih ljudi na svijetu, sastavila je ljestvicu najbogatijih sportašica, a prvo je mjesto na njoj zauzela ruska tenisačica Marija Šarapova. Prema Forbesu, Šarapova je prošle godine zaradila 29 milijuna dolara. I od drugog do četvrtog mjesta na ljestvici nalaze se tenisačice, druga je Amerikanka Serena Williams sa 20,5 milijuna dolara zarade, treća Kineskinja Na Li sa 18,2 milijuna, a četvrta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka sa 15,7 milijuna dolara. Među 10 najbogatijih nalaze se još tri tenisačice, Dankinja Caroline Wozniacki (13,6 milijuna), Poljakinja Agnieszka Radwanska (7,4 milijuna) i Srpkinja Ana Ivanović (7 milijuna). Najbogatija sportašica koja se ne bavi tenisom je američka automobilistkinja Danica Patrick sa 15 milijuna dolara, a slijede ju južnokorejska klizačica Kim Yuna (14 milijuna) i američka golferica Paula Creamer (5,5 milijuna).

No, samo su se Šarapova, Williams i Li uspjele ubaciti među 100 najbogatijih sportaša u obje konkurencije, Šarapova je 22., Williams 68., a Li 85. U prošloj je godini od svih sportaša najviše zaradio američki golfer Tiger Woods sa 78,1 milijuna dolara, slijede švicarskim tenisač Roger Federer sa 71,5 milijuna i američki košarkaš Kobe Bryant sa 61,9 milijuna dolara.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙