FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marokanski kralj najavio istragu o pomilovanju pedofila

Autor: bcav
RABAT, 4. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Marokanski kralj Mohamned VI. izjavio je da nije bio svjestan pravih razmjera zločina španjolskog pedofila čije je pomilovanje izazvalo nasilne prosvjede te je obećao istragu o tome slučaju, prenose mediji u nedjelju.

"Kralj je naredio detaljnu istragu kako bi se otkrili odgovorni za ovo neoprostivo pomilovanje... i kako bi ih se kaznilo", stoji u priopćenju kraljevske palače objavljenom u subotu navečer.

"Kralj nije bio informiran o zločinima koje je ta osoba počinila", dodaje se u priopćenju te ističe da se kralj nikad ne bi suglasio s puštanjem na slobodu Daniela Galvana Fine da je znao "za strašne zločine za koje je proglašen krivim".

Pedofil, koji je služio 30-godišnju kaznu zatvora, bio je među 48 zatočenih Španjolaca koje je kralj Mohamed VI. pomilovao u utorak na zahtjev španjolskog kralja Juana Carlosa koji je prošloga mjeseca posjetio Maroko.

Marokanska je policija u petak navečer rastjerala stotine ljudi koji su u glavnome gradu Rabatu prosvjedovali zbog pomilovanja Fine, osuđenog prije 18 mjeseci zbog silovanja djece u dobi od 4 do 15 godina.

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je u petak da su pomilovanja odobrena na temelju nacionalnih interesa Maroka i prijateljskih odnosa sa Španjolskom, bivšim kolonijalnim vladarom te sjevernoafričke zemlje.

(Hina) xbcav yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙