FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Livni najavila nastavak izraelsko-palestinskih pregovora

Autor: vrad
JERUZALEM, 3. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Izraelsko-palestinski mirovni pregovori nastavit će se tijekom drugog tjedna u kolovozu, rekla je u subotu Tzipi Livni, izraelska ministrica pravosuđa zadužena za pregovore u ime židovske države.

"Ti pregovori koji su počeli u Washingtonu, nastavit će se tijekom drugog tjedna u kolovozu, a održat će se u regiji", u Izraelu i na palestinskom teritoriju, izjavila je Livni za "10", privatnu televizijsku mrežu.

Usto je dodala da će Izrael prije tog drugoga kruga pregovora osloboditi 104 palestinska zatvorenika, sukladno obećanju koje je dao u okviru nastavka pregovora.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se dvije strane, na zahtjev Sjedinjenih Država, dogovore u roku od devet mjeseci, Livni je bila oprezna.

"Ako nakon osam mjeseci vidimo da smo blizu dogovora i da trebamo još malo vremena, nastavit ćemo (i kada prođe devet mjeseci), ali ako pregovori ne budu ozbiljni, bit će dovoljan i mjesec dana da to shvatimo", dodala je.

Nakon gotovo trogodišnjeg zastoja u mirovnim pregovorima i nakon više od šest desetljeća sukoba, Livni i glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat u ponedjeljak i u utorak su ponovo počeli izravni dijalog u Washingtonu, pod pokroviteljstvom američkog državnog tajnika Johna Kerryja.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙