FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori s Izraelom počinju u utorak - Palestinci

Autor: vrad
RAMALLAH, 27. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Pregovori Izraelaca i Palestinaca trebaju se nastaviti u utorak u Washingtonu nakon gotovo trogodišnjeg prekida, rekao je u subotu palestinski čelnik.

Američki dužnosnici bit će na tim pregovorima koje će na palestinskoj strani predvoditi glavni pregovarač Saeb Erakat a na izraelskoj ministrica pravosuđa Tzipi Livni, rekao je za agenciju France Presse taj čelnik koji je htio ostati anoniman.

Pregovarači će u ponedjeljak navečer održati neslužbeni sastanak, dodao je.

Izraelski ministar za regionalni razvitak Sylvan Shalom izjavio je u četvrtak da će se pregovori najvjerojatnije nastaviti u utorak.

Kako prenose izraelski mediji, Livni će biti u pratnji Yitzhaka Molcha, osobnog izaslanika premijera Benjamina Netanyahua.

"Po riječima visokih dužnosnika u Jeruzaelmu, susret u Washingtonu će se ponajprije baviti dnevnim redom rasprava, uključujući teme o kojima će se razgovarati i vremenski raspored", piše dnevnik Haaretz.

Nakon svog šestog posjeta regiji američki državni tajnik John Kerry obznanio je prošlog tjedna da je postignut dogovor o skorom nastavku mirovnih pregovora prekinutih u rujnu 2010.

Ti su pregovori brzo prekinuti zbog razlika u stajalištima o istočnom Jeruzalemu i o širenju židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali. Od rujna 2010. Palestinci i Izraelci nisu se službeno sastali kako bi riješili svoj sukob.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙