FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael bi mogao osloboditi palestinske zatvorenike u okviru najavljenih pregovora

Autor: mtau
JERUZALEM, 27. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u subotu da bi mogao osloboditi više od stotinu palestinskih zatvorenika, u okviru obnove izravnih mirovnih pregovora koji su na mrtvoj točki već tri godine.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas zatražio je od Izraela da oslobodi zatvorenike koje drži već i više od dvadeset godina, kao uvjet za obnovu pregovora.

Želeći umiriti građane oko pitanja oslobađanja zatvorenika, od kojih su neki u zatvoru i zbog ubojstva Izraelaca, Netanyahu je objavio priopćenje u kojem traži potporu Izraelaca za ono što naziva "vrlo bolnom odlukom".

"Premijeri moraju s vremena na vrijeme donositi odluke koje su i protiv javnog mišljenja, kada je važno za zemlju da to učine", rekao je Netanyahu u priopćenju.

Pregovori Izraelaca i Palestinaca trebali bi se nastaviti u utorak u Washingtonu nakon gotovo trogodišnjeg prekida, rekao je u subotu palestinski čelnik.

Američki dužnosnici bit će na tim pregovorima koje će na palestinskoj strani predvoditi glavni pregovarač Saeb Erakat a na izraelskoj ministrica pravosuđa Tzipi Livni.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙