FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 1. kolovoza

Autor: jnah
ZAGREB, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Najavljujemo događaje Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 1. kolovoza:

ZAGREB- Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori. Snimatelji i fotoreporteri su zamoljeni u Vladi dođu do 9,45 sati). Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, među ostalim, provedba zaključka Hrvatskoga sabora u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz zahtjeva Građanske inicijative "U ime obitelji" za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji braka kao životne zajednice žene i muškarca; prijedlog programa restrukturiranja Hrvatske radiotelevizije; te prijedlog novog zakona o savjetima mladih, kojim se želi bolje urediti osnivanje i funkcioniranje savjeta mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Zbog uočenih manjkavosti u odredbama i primjeni postojećeg Zakona o savjetima mladih zbog kojih bi trebalo mijenjati više od 30 posto zakona, Ministarstvo socijalne politike i mladih predložilo je novi zakonski tekst. Na dnevnom redu je i izvješće Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) u o stanju i provedbi investicija u energetskom sektoru za razdoblje od 31. ožujka 2012. do 31. ožujka 2013. godine; prijedlog odluke o usvajanju kreditnog programa „Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo“ Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije; prijedlog odluke o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarne nepogode izazvane klizanjem zemljišta tijekom ožujka i travnja 2013. godine u Međimurskoj županiji; prijedlog odluke o davanju suglasnosti za pretvaranje potraživanja s osnova plaćenih jamstava u udjele u kapitalu društva Lječilište Topusko i dr.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović nazočit će svečanosti uručivanja promaknuća, nagrada i pohvala povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 18. obljetnice vojno redarstvene operacije "Oluja" djelatnicima Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (12,30 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256B). Predviđeno je i njegovo obraćanje.

ZAGREB - Speleološki klub Željezničar, član Zagrebačkog speleološkog saveza održat će konferenciju za novinare u povodu službenog početka međunarodne speleološke i speleoronilačke ekspedicije Lukina jama – sifon 2013. Istraživanje Lukine jame, koja se naziva i podzemnim Mount Everestom Dinarida, jedan je od najzahtjevnijih projekata ikad provedenih u području speleologije i terenskog znanstvenog istraživanja u Hrvatskoj, ali u svjetskim razmjerima. Ciljeve tog poduhvata i dosadašnje pripreme predstavit će organizatori i članovi ekspedicije, a svoj je dolazak potvrdio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (10 sati, Tribina grada Zagreba, Kaptol 27).

DALJ – U sklopu obilježavanja 22. obljetnice stradanja 39 branitelja Dalja vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac će u sklopu protokola komemoracije izreći molitvu i obratiti se nazočnima (10 sati), a u daljskoj crkvi Sv. Josipa predvodit će misno slavlje (11 sati).

ALJMAŠ – Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodit će misu na obali Dunava u sklopu obilježavanja obljetnice progona i povratka i Dana sjećanja na progonstvo i povratak (18 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne - Andrej Matijašević

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefax: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yvkn/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙