FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri vukovarske stranke nezadovoljne nekonstituiranjem GV

Autor: zdra
VUKOVAR, 24. srpnja 2013. (Hina) - Vukovarski HSP dr. Ante Starčević i HDZ izrazili su danas nezadovoljstvo što jučer niti iz drugog pokušaja nije konstituirano Gradsko vijeće Vukovara i optužuju SDP, a HDSSB smatra da su krivi i HDZ i SDP i SDSS.

Predsjednik vukovarskoga HSP-a dr. Ante Starčevića Marijan Pavliček je na stranačkoj konferenciji za novinare održanoj danas u Vukovaru optužio SDP za nekorektnost jer, kako je kazao, tijekom konstituiranja Gradskoga vijeća nisu podržali prijedlog koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića za članove mandatnog povjerenstva, a nisu dali niti svoj prijedlog. Zaključio je kako je očito da SDP i gradonačelnik Željko Sabo (SDP) žele nove izbore za Gradsko vijeće iako će oni, ako se iz još jednog pokušaja ne konstituira Vijeće, porezne obveznike Vukovara koštati oko pola milijuna kuna.

Na konferenciji za novinare vukvarskog HDZ-a, održanoj također u svezi neuspjele konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Vukovara, vijećenik HDZ-a Ivan Penava ocjenio je kako je nekonstituiranje Vijeća u interesu gradonačelnika Željka Sabe.

"Sve ovo oko Gradskog vijeća događa se radi interesa gradonačelnika Željka Sabe. Zbog lošeg zakona dobili smo i omjer 12 prema 12 u Gradskom vijeću, što je neprirodno. Niti danas nije riješeno pitanje popisa birača, pa tako Vukovar ima i dalje više birača od stanovnika", ustvrdio je Penava.

U svezi neuspjele konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća priopćenjem za javnost oglasio se vukovarski HDSSB, tvrdeći kako "i HDZ i SDP i SDSS uzrokuju nestabilnost političke vlasti u Vukovaru te zajednički guraju toliko potrebno gospodarstvo i realni sektor u još dublju krizu".

Vukovarsko Gradsko vijeće jučer, kao niti u prvom pokušaju, nije konstituirano jer se vijećnici nisu mogli usuglasiti u vezi s izborom članova mandantnog povjerenstva. Protiv zajedničkog prijedloga za članove toga tijela HDZ-a i HSP-a, koji u Gradskom vijeću imaju ukupno 12 vijećnika, glasovalo je devet vijećnika SDP-a i troje SDSS-a.

Nova konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća, sukladno zakonu, mora se sazvati u sljedećih 30 dana. Ako i ona bude neuspješna, u roku od 90 dana moraju se održati ponovljeni izbori za Gradsko vijeće.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙