FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: izložba idejnih rješenja za Park pomirenja

Autor: zdra
VUKOVAR, 26. lipnja 2013. (Hina) - U Hrvatskome domu u Vukovaru otvorena je izložba radova pristiglih na javni natječaj Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za idejno rješenje budućeg Parka pomirenja u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 3. travnja do 3. lipnja, pristiglo je 13 radova od kojih je najboljim ocijenjen rad mladih arhitekata Melite Čavlović i Antuna Sevšeka 'Trg 14 parkova', rekao je na svečanom otvorenju izložbe zamjenik predsjednika UHA Silvije Bašić dodajući kako je novac za nagrade osigurao grad Zagreb.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo objasnio je da će Park pomirenja biti između stambenih zgrada u Borovu naselju, na površini koja se danas najvećim dijelom prazna, te bi trebao biti mjesto druženja građana tog dijela Vukovara.

"Ideja je bila da osmislimo prostor u gradu Vukovaru u koji će ljudi imati razloga da dolaze, sjednu ili prošetaju i razgovaraju, a ako su posvađani iz bilo kojih razloga, da se i pomire", rekao je Sabo i dodao da će Gradska uprava za izgradnju Parka pomirenja novac pokušati osigurati iz nekog fonda Europske unije (EU).

"Zamislili smo taj prostor, koji je površine 2,6 hektara, urediti na način da predstavlja simbiozu svega oko sebe. Unutar parka bilo bi 14 različitih parkova u okviru kojih bi se nalazila razna dječja igrališta, okupljališta, sunčališta i slično. Svaki od tih parkova bi bio drugačije uređen, namijenjen za različite dobne skupine i zasađen autohtonim slavonskim, ali opet različitim stablima", rekao je jedan od autora odabranog projekta Antun Sevšek.

Radovi pristigli na javni natječaj za idejno rješenje budućeg Parka pomirenja u Vukovaru mogu se pogledati u Hrvatskome domu do srpnja, a nakon Vukovaraca, od 9. srpnja u Udruženju hrvatskih arhitekata na Trgu bana Josipa Jelačića izložbu će moći pogledati i Zagrepčani.

(Hina) xzdra ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙