FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 20. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

BOGOTA - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Bogoti, on je u polufinalu nadigrao drugog nositelja, Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-4, 6-7 (4), 6-3 nakon sat i 58 minuta igre. Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Karlovića i Andersona u kojemu je naš igrač uzvratio Južnoafrikancu za poraz u 1. kolu Queen'sa prije dvije godine. U čitavom dvoboju Karlović nije niti jednom izgubio svoj servis, dok je dva puta uspio "breaknuti" Andersona, prvi put u trećoj igri prvog seta, a drugi put u šestoj igri trećeg.

Karloviću će ovo biti osmi nastup u finalu nekog ATP turnira, a prvi nakon Delray Beacha 2010. Dosada je osvojio četiri turnira, posljednjeg u Nottinghamu 2008. U finalu će Karlović igrati protiv boljeg iz susreta između Kolumbijca Alejandra Falle i Kanađanina Vaseka Pospišila.

UMAG - Mate Pavić u 1. će kolu ATP turnira Croatia Open u Umagu igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa, suparnik Antonija Veića bit će Srbin Viktor Troicki, dok će Borna Ćorić snage odmjeriti s Argentincem Horaciom Zeballosom, odlučeno je na ždrijebu održanom u subotu.

UMAG - Od 11 hrvatskih tenisača koji su započeli kvalifikacije za nastup na ovogodišnjem ATP turniru Croatia Open u Umagu njih šestorica su izborila plasman u 2. kolo. U daljnju borbu za nastup u glavnom turniru će Luka Zaninović, Kristijan Mesaroš, Duje Kekez, Tomislav Draganja, Joško Topić i Nikola Mektić.

KOPRIVNICA - U utakmici 2. kola Prve HNL Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac su u Koprivnici igrali 2-2 (0-1). Strijelci: 0-1 Jazvić (18), 1-1 Purić (55), 2-1 Delić (78), 2-2 Sivonjić (90+2). Oba sastava ovim su ishodom stigla do prvog boda u sezoni.

ZAGREB - U Svetom Martinu na Muri danas počinju pripreme hrvatske košarkaške reprezentacije za EP u Sloveniji, koje se održava od 4. do 22. rujna. Od 15 igrača koji se nalaze na popisu izbornika Jasmina Repeše na prvi dio priprema doći će 14 košarkaša. Branič Rok Stipčević trebao bi se priključiti naknadno nakon što zaliječi lakšu ozljedu gležnja. Pripreme će se obaviti u četiri faze, prvi dio je u Svetom Martinu (20–29. srpnja), potom u Slavonskom Brodu (1-8. kolovoza), pa u Dubrovniku (12–19. kolovoza), te na kraju u Crikvenici (26. kolovoza - 2. rujna). Reprezentacija bi do početka Eurobasketa trebala odigrati barem deset prijateljskih utakmica.

Hrvatska je u skupini C (Celje) zajedno sa Slovenijom, Španjolskom, Poljskom, Češkom i Gruzijom. Iz svake od četiri skupine tri najbolje momčadi idu u drugi krug, gdje će se formirati dvije grupe sa po šest reprezentacija, a u četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje momčadi.

Popis igrača:

BRANIČI - Roko Ukić, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Marko Tomas, Krunoslav Simon, Ante Delaš

KRILNI IGRAČI - Bojan Bogdanović, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota

CENTRI - Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić

LYON - Proslavljeni hrvatski paraolimpijac Darko Kralj osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u Lyonu. U kategoriji F42, atletičari s nadkoljeničnom amputacijom, Kralj je bacio kuglu na 13,20 metra. Svjetski prvak je Britanac Aled Davies koji je postavio novi svjetski rekord od 14,71 metra, dok je srebro otišlo Njemcu Franku Tinnemeieru s daljinom od 13,93 metara.

ZAGREB - Na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u francuskom Lyonu Marija Iveković je u kategoriji slijepih i slabovidnih osvojila brončano odličje u bacanju diska. Do bronce je Marija Iveković došla sa svojim najboljim ovogodišnjim rezultatom, hicem od 38,85 metara, što joj je donijelo 893 boda. Svjetska prvakinja je Ruskinja Sofija Oksema sa 930 bodova, a srebro je otišlo u Kineskinji Liangim Zhangi sa 908 bodova.

BARCELONA - Tunižanin Oussama Mellouli i Amerikanka Haley Anderson osvojili su naslove svjetskih prvaka u daljinskom plivanju na pet kilometara na SP u vodenim sportovima koje je u subotu započelo u Barceloni. Mellouli (29) je postao prvi plivač u povijesti koji je osvajao naslove svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika kako u bazenu tako i u daljinskom plivanju. Do svjetskog zlata u utrci na pet kilometara u Barceloni stigao je u neizvjesnoj završnici u kojoj je srebrnog Kanađanina Erica Hedlina pobijedio za tek nešto više od sekunde. Broncu je osvojio Nijemac Thomas Lurz, koji je osvajao naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini na posljednja četiri svjetska prvenstva. Mellouli je na OI 2008. u Pekingu osvojio zlato u bazenu u utrci na 1,500 metara, te svjetski naslov u istoj diciplini na SP 2009. u Rimu. Lani je na OI u Londonu osvojio zlato u utrci daljinskog plivanja na 10km, a nisku uspjeha je zaokružio u subotu u Barceloni.

Utrka plivačica na pet kilometara bila je još neizvjesnija, a Haley Anderson je u završnici pretekla srebrnu Brazilku Polianu Okimoto za samo dvije desetinke. Broncu je osvojila još jedna Brazilka Ana Cunha.

BARCELONA - Kineskinje Minxia Wu i Tingmao Shi osvojile su naslov svjetskih prvakinja u sinkroniziranim skokovima u vodu s daske visine tri metra na SP u Barceloni. Sjajne Kineskinje dominirale su natjecanjem, te slavile sa 338.40 bodova, 30.60 više od srebrnih Talijanki Tanie Cagnotto i Francesce Dallape, dok su brončana odličja osvojile Kanađanke Jennifer Abel i Pamela Ware sa 292.08 bodova. U ovoj disciplini nastupile su i hrvatske predstavnice Maja Borić i Marcela Marić koje su sa 227.07 bodova u kvalifikacijama zauzele 19. mjesto u konkurenciji 20 parova, te nisu uspjele izboriti nastup među 12 najboljih kombinacija u finalu.

ANNECY - Kolumbijac Nairo Quintana pobjednik je pretposljednje, 20. etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea" vožene od Annecyja do vrha uspona na Semnoz u dužini od 125 kilometara. Mladi, 23-godišnji Kolumbijac ovom je pobjedom stigao do drugog mjesta u ukupnom redoslijedu, sa 5:03 minuta zaostatka za Britancem Chrisom Froomeom (Sky), koji je praktički osigurao naslov pobjednika "Toura", a Quintana je ujedno stigao i do nedostižne prednosti u borbi za naslov najboljeg penjača na ovogodišnjoj utrci. U ukupnom redoslijedu dan prije završetka utrke Froome ima 5:03 minuta ispred drugog Quintane, te 5:47 minuta ispred trećeg Joaquina Rodrigueza (Katjuša), dok je Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) četvrti sa 7:10 minuta zaostatka.

KIJEV - Hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za kijevski Dinamo koji je u 2. kolu ukrajinskog prvenstva kao gost svladao Hoverlu iz Užgoroda sa 2-1 (2-0). Kijevljani su trenutačno drugi na ljestvici sa četiri boda, dva manje od vodećeg Dnipra iz Dnipropetrovska.

NIŽNJI NOVGOROD - Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv iz Moskve koji je u 2. kolu ruskog prvenstva kao gost sa 2-1 (0-0) svladao Volgu iz Nižnjeg Novgoroda. Lokomotiv je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice s četiri boda, koliko imaju i Dinamo iz Moskve, te Kuban iz Krasnodara.

MOSKVA - Sergej Bazarevič (48) imenovan je za novog izbornika košarkaške reprezentacije Rusije, koju će voditi na predstojećem EP u Sloveniji (4-22. rujna). Bazarevič je naslijedio grčkog stručnjaka Fotisa Katsikarisa, koji je otišao iz nepoznatih razloga i to nakon samo sedam mjeseci na kormilu ruske reprezentacije.

HAMBURG - U finalu ATP turnira tenisača u Hamburgu igrat će Argentinac Federico Delbonis i Talijan Fabio Fognini. Mladi, 19-godišnji Delbonis u polufinalu je svladao prvog nositelja i nekadašnjeg prvog igrača svijeta, Švicarca Rogera Federera sa 7-6 (7), 7-6 (4), dok je Fognini nadigrao Španjolca Nicolasa Almagra sa 6-4, 7-6 (1).

BASTAD - U finalu WTA turnira tenisačica u Bastadu igrat će prva igračica svijeta, Amerikanka Serena Williams i domaća predstavnica Johanna Larsson. Williams je u polufinalu uvjerljivo svladala Čehinju Klaru Zakopalovu sa 6-0, 6-4, dok je Larsson nadigrala Talijanku Flaviju Pennettu sa 2-6, 6-3, 6-4.

BAD GASTEIN - U finalu WTA turnira tenisačica u Bad Gasteinu igrat će Čehinja Andrea Hlavačkova i Austrijanka Yvonne Meusburger. Hlavačkova je u polufinalu svladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 7-5, 6-7 (1), 6-4, dok je Meusburger bila bolja od Talijanke Karin Knapp sa 6-4, 6-3.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙