FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija ponovo pretraživala ured predsjednika FBiH Budimira

Autor: rmav
SARAJEVO, 17. srpnja 2013.(Hina) - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) ponovo su u srijedu upali u zgradu Predsjedništva BiH, gdje su pretražili ured predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić izjavila je u Sarajevu kako su policajci postupali po nalogu Suda i Tužiteljstva BiH u sklopu istrage koja se vodi protiv Budimira i ostalih osumnjičenih za primanje mita.

"Sva prikupljena dokumetacija bit će predana Tužiteljstvu BiH", kazala je Jozić.

Na zahtjev državnog tužiteljstva, Budimir i još četiri osobe uhićene su krajem travnja pod sumnjom da su primali mito kako bi pogodovali osobama osuđenim za različita kaznena djela i osigurali im pomilovanja.

Svi uhićeni pušteni su na slobodu nakon pritvora koji je potrajao gotovo mjesec dana na temelju odluke Ustavnog suda BiH, koji je ocijenio da su pritvaranjem narušena njihova ustavna i zakonska prava jer nije bilo dovoljno dokaza za takvu mjeru.

Budimir je nakon toga nastavio obnašati svoje dužnosti, no Tužiteljstvo BiH je višekratno isticalo kako se istraga o cijelom sluičaju nastavlja s ciljem što bržeg podizanja optužnice.

(Hina) xrmav ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙