FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: U tijeku istraga o tome tko je skrio goleme količine oružja

Autor: rmav
SARAJEVO, 10. srpnja 2013.(Hina) - Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) provodi intenzivnu istragu u cilju utvrđivanja toga tko je i zbog čega u ilegalnom podzemnom skladištu, otkrivenom u okolici Tešnja u središnjoj Bosni, skrio goleme količine oružja, izjavila je u srijedu u Sarajevu glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić.

Ona je na konferenciji za novinstvo potvrdila kako je tijekom pretrage u jednom selu kod Tešnja u utorak pronađeno 588 zakopanih punjenja za ručne raketne bacače, otprilike isto toliko barutnih punjenja te šezdesetak granata za bestrzajne topove. Punjenja za raketne bacače su iranske proizvodnje, a granate za topove su iz Švedske.

Kazala je kako zasad dostupne informacije govore da je ta golema količina naoružanja skrivena 2002. godine.

"Prema obavještajnim podacima, oružje je skriveno 2002. po zapovijedi osoba koje su bile na određenim dužnostima u sklopu lokalnih vlasti", kazala je Jozić.

Nije precizirala o kome bi mogla biti riječ, no područje Tešnja je cijelo vrijeme rata i nakon njega bilo pod nadzorom Armije BiH i pod upravom bošnjačkih vlasti.

Dio medija u BiH optužio je Šemsudina Mehmedovića, bivšeg visokog policijskog dužnosnika Zeničko-dobojske županije, kojoj pripada i Tešanj, i sadašnjeg zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu BiH, da je odgovoran za ovu aferu. Mehmedović optužbe nije komentirao.

(Hina) xrmav ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙