FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Predstojnik Budimirova ureda ispitan u svojstvu svjedoka

Autor: zkre
SARAJEVO , 18. lipnja 2013. (Hina) - Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e priveli su u utorak na ispitivanje te potom pustili Vinka Drinovca, predstojnika ureda predsjednika Federacije BiH Živka Budimira protiv kojega se vodi istraga o korupciji, potvrđeno je iz službenih izvora.

Drinovac, koji se u trenutku privođenja nalazio u uredu predsjednika Federacije BiH, ispitan je u svojstvu svjedoka u predmetu protiv Živka Budimira i drugih, rekao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Dodao je da je nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e, kojega je proveo nadležni tužitelj, Drinovac pušten, kao i da se istraga u slučaju Budimir nastavlja u pravcu podizanja optužnice.

Odvjetnik Ragib Hadžić, koji zastupa Budimira, odbacio je medijske navode o tome da je Drinovac bio uhićen, navevši da je doveden na ispitivanje nakon čega je pušten te se vratio na svoje radno mjesto.

U istrazi Tužiteljstva BiH tereti se više osoba, a predvodi ih predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, za koruptivna djela pomilovanja kriminalaca, za što su oni navodno plaćali mito.

Budimir i četvorica osumnjičenih su mjesec dana bili zadržani u pritvoru, no Sud BiH je potkraj svibnja po nalogu Ustavnoga suda BiH ukinuo tu odluku i pustio ih da se brane sa slobode.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙