FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dmar
ZAGREB, 16. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

ZAGREB - Skraćenje ljetne parlamentarne stanke sa sadašnjih dva na mjesec dana, prijedlog je s kojim će, krene li se u promjene Ustava, izaći naš saborski Klub, najavila je danas novinarima nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. Stanka od mjesec dana uobičajena je u europskim parlamentima, kaže Kosor, držeći da bi Sabor trebao raditi više i tako poboljšati ugled u očima javnosti. Također je rekla kako bi trebalo razmisliti da se u zastupničkim plaćama utvrdi fiksni i varijabilni dio, koji bi ovisio o tome koliko i kako koji zastupnik radi. Na novinarsku primjedbu da ni članovi njezinog kluba (Željko Kerum i Nevenka Bečić) nisu redoviti u Sabornici, Kosor je rekla kako "misli da će od jeseni biti bolje".

KARLOVAC - U jučerašnjoj prometnoj nesreći kod Cerovca Vukmaničkog, nakon koje su dva kamiona i osobno vozilo bili zahvaćeni požarom, poginuo je vozač jednog kamiona, a njegova je suvozačica zadobila opekotine opasne za život, doznaje se u Općoj bolnici u Karlovcu, gdje je s lakšim ozljedama zbrinut i vozač drugog kamiona. Zamjenik ravnatelja bolnice Suad Crnica kaže da je pacijentica u vrlo teškom stanju i da još nije sa sigurnošću utvrđen njezin identitet, ali zna se da je stara oko trideset godina. Cijelu se noć poduzimaju intenzivne mjere za očuvanje njezinih vitalnih funkcija ali, na žalost, stanje je izrazito teško jer je opekotinama trećeg stupnja zahvaćeno preko devedeset posto površine tijela. Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić izjavila je Hini da je sinoć iza 21 sata došlo do izravnog sudara dva kamiona, jer je kamion koji se kretao od Karlovca prema jugu iz neutvrđenih razloga skrenuo na suprotnu stranu kolnika kojom je naišao drugi kamion. Poginuo je vozač kamiona koji se kretao svojom stranom prometnice, kazala je Križanić i najavila više dokaznih radnji i vještačenja u cilju utvrđivanja uzroka skretanja kamiona.

ZADAR - Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv 39-godišnjeg češkog državljanina koji je u Hrvatsku uz pomoć dvoje hrvatskih pomagača, takođe kazneno privaljenih, unio oko 15 milijuna kuna pribavljenih utajom poreza u Češkoj i tim novcem gradio apartmane na Viru. "Istragom je utvrđeno da je češki državljanin nakon utaje poreza u Češkoj, uz pomoć dvoje pomagača, novac u iznosu od oko 15 milijuna kuna, unio u Hrvatsku, te dio uložio u turističku djelatnost na otoku Viru", potvrdio je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan. Neslužbeno se doznaje da se radi o Poljaku iz Češke, gospodarstveniku Wojciechu Smielaku, vlasniku tvrtke "Wojta projekt" koja se na otoku Viru bavi iznajmljivanjem apartmana.

KARLOVAC - Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo istražuje slučaj navodnog čedomorstva, koje se dogodilo na području Vrbovskog, a osumnjičenica je sedamnaestogodišnjakinja, potvrđeno je danas iz Općinskog državnog odvjetništva. Zamjenica karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva Irena Lipka Krajačić izjavila je Hini da je o događaju službeno obaviještena, ali još ne može reći radi li se o čedomorstvu, jer se čeka kaznena prijava iz Policijske postaje Vrbovsko, kao i informacija gdje se osumnjičenica nalazi. Ravnatelj ogulinske Opće bolnice Krunoslav Cindrić potvrdio je da je sedamnaestogodišnjakinja jučer otpuštena s njihova odjela ginekologije u dobrom općem stanju, nakon što je spašena da ne iskrvari zbog zaostale posteljice. U četvrtak nam je djevojku s obilnim krvarenjem dovela njezina majka. Djevojka je rekla da je pobacila u WC-u, te da nije bila visokotrudna. Međutim, kada smo ustanovili kako nije riječ o pobačaju već porodu, a da uz rodilju nije i njezino dijete, morali smo o događaju obavijestiti policiju, kazao je Cindrić. Policija je odmah nakon otpuštanja iz bolnice odvela djevojku u pratnji majke, budući da je maloljetna.

ČAKOVEC - Čakovečki policajci u ponedjeljak noću uhvatili su kradljivca koji je provalio u ugostiteljski objekt u Šenkovcu i ukrao novac i cigarete, te nakon toga otkrili da se radi o službeniku Policijske postaje Čakovec, izvijestila je danas PU međimurska. U ponedjeljak, 15. srpnja, u 1,25 sati u Ulici Josipa Bedekovića u Šenkovcu policajci su uočili provaljena ulazna vrata ugostiteljskog objekta, a potom i nepoznatu osobu koja se udaljavala iz tog prostora i pokušala pobjeći, ali je u tome spriječena, kaže se u policijskom izvještaju. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 42-godišnjem policijskom službeniku Policijske postaje Čakovec za kojeg se sumnja da je provalio u ugostiteljski objekt i ukrao novac i cigarete, te vlasnika oštetio za nekoliko stotina kuna. Protiv njega će se Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu podnijeti kaznena prijava radi kaznenog djela teške krađe, a rješenjem načelnika PU međimurske udaljen je iz službe i protiv njega će se pokrenuti disciplinski postupak.

VINKOVCI - Na minsko-sumnjivom području oko Nuštra tijekom svibnja i lipnja otuđeno je 18 znakova koji upozoravaju na minsku opasnost na tom području, pa je Hrvatskom centru za razminiranje (HCR) prouzročena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna, izvijestila je danas Vukovarsko-srijemska policija. Vrijednost oznake upozorenja na minsku opasnost mjeri se u stotinama kuna, no njezin nestanak je mnogo skuplji od tog iznosa, jer se slučajni prolaznik može naći na po život opasnom terenu, navodi policija. Ujedno upozorava građane da je uklanjanje ili oštećenje oznaka upozorenja na minsku opasnost kažnjivo, kao i neovlašteni ulazak u minski sumnjivo područje.

SPLIT - Zahvaljujući policijskom psu Piku djelatnici Policijske postaje Vrgorac i granične policije Trilj pronašli su više od četiri kilograma marihuane kod 35-godišnjeg državljanina Crne Gore, kojem je određen istražni zatvor, izvijestila je danas splitska policija. To se dogodilo u nedjelju prilikom kontrole prometa kada su policajci zaustavili osobno vozilo ford focus, crnogorske registracije, kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Crne Gore. Službeni policijski pas Pik nanjušio je drogu i tako pomogao policiji u prepravljenom dijelu vozila pronaći deset paketa marihuane, ukupne težine 4279,5 grama.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙