FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedećeg tjedna susret Kerry-Lavrov o Siriji

Autor: mtro
ŽENEVA, 25. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastat će se sljedećeg tjedna na razgovorima o sirijskom problemu, objavio je UN u utorak u Ženevi.

"Ministar Lavrov i državni tajnik Kerry će se susresti sljedećeg tjedna", piše u priopćenju objavljenom nakon trosatnog sastanka priprema međunarodne konferencije o Siriji, skupu visokih ruskih i američkih diplomata, kao i specijalnog izaslanika UN-a i Arapske lige Lakhdara Brahimija.

"Razgovori su bili konstruktivni i usmjereni na uspješnost konferencije u Ženevi", stoji u priopćenju koje precizira da će se "druge konzultacije između Ujedinjenih naroda, Rusije i SAD-a održati, nakon susreta Lavrov-Kerry, o datumu konferencije i određivanju popisa sudionika".

Trostrani sastanak UN-a, SAD-a i Rusije slijedi nakon prvog sličnog susreta 5. lipnja, na kojem se se okupili zamjenici ministara vanjskih poslova Rusije i SAD-a.

Rusiju su u utorak predstavljali Mihail Bogdanov i Genadij Gatilov, a SAD državna podtajnica za vanjske poslove Wendy Sherman. Oni su pod predsjedanjem Brahimija razgovarali pet sati u europskom sjedištu Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Konferencija Ženeva 2, koju žele Washington i Moskva radi otvaranja pregovora između režima i oporbe u Siriji nakon više od dvije godine sukoba i najmanje 93.000 poginulih, početno je bila predviđena za lipanj i zatim srpanj.

Brahimi je prije početka sastanka upozorio da sumnja da će se konferencija održati u srpnju.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙