FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je danas kako apsolutno podupire SDP-ovu inicijativu da se promjenama Ustava propiše nezastarjevanje političkih zločina, o kojoj danas raspravlja saborski Odbor za Ustav. "To je saborska, a ne Vladina inicijativa i ne smijemo nikome tko je ubijao u ime nekog režima dati blagodat zastare", rekao je ministar na svečanosti završetka IPA 2008 Programa Europske unije - Potpora reformi kaznenog postupka.

ZAGREB - IPA 2008 Program Europske unije za Hrvatsku - Potpora reformi kaznenog postupka svečano je danas završio, a riječ je o projektu koji je započeo 9. lipnja 2011. u kojem su njemački i francuski stručnjaci pružili potporu hrvatskim sudovima, Državnom odvjetništvu i Ministarstvu unutarnjih poslova u primjeni novoga Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

ZAGREB - Zakon o željeznicama, koji je predložila Vlada, oštro su danas napale oporbene parlamentarne stranke, a laburist Mladen Novak nazvao ga je elementarnom nepogodom i zakonom opasnih namjera. "Ovaj je zakon ne samo elementarna nepogoda, nego i zakon opasnih namjera", ustvrdio je Novak, pobrajajući niz upitnih poteza koji su se povlačili u željezničkom sektoru, ali i upozoravajući na neke postojeće nelogičnosti, poput one da u teretnom prijevozu od 25 elektro-lokomotiva radi samo njih 12.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s kojim je razgovarao o aktualnim temama vezanim za članstvo Hrvatske u EU i odnosima između države i Crkve, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika. Ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju predstavlja važnu prekretnicu u našoj novijoj povijesti te pruža priliku koju trebamo znati iskoristiti, istaknuto je u razgovoru.

ZAGREB - Banke koje su izgubile spor od udruge Potrošač zbog kredita u švicarskim francima do kraja današnjeg dana imaju mogućnost žalbe na nepravomoćnu presudu zagrebačkog Trgovačkog suda. Već nakon prošlotjedne prvostupanjske odluke suca Radovana Dobronića banke su najavile da će se u zakonskom roku od osam dana žaliti na presudu prema kojoj bi, potvrdi li je viši sud, trebale klijentima u roku od 60 dana od pravomoćnosti ponuditi izmijenjene ugovore i glavnicu odrediti u kunama uz fiksnu kamatnu stopu na dan sklapanja ugovora.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske udruge radničkih sindikata dijelili su danas saborskim zastupnicima letke protiv izglasavanja Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, dok se ne doradi. Iako pozdravljaju učinkovitije upravljanje državnom imovinom, sindikalci upozoravaju da radnike Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) treba preuzeti Državni ured za upravljanje imovinom (DUUDI), čime zaposlenici s ugovorom o radu postaju državni službenici.

ZAGREB - U bračnoj zajednici u Hrvatskoj živi 52,8 posto stanovništva starog 15 i više godina, a najviše neoženjenih muškaraca, u postotcima, je u Levanjskoj Varoši u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše neudanih žena u Smokvici u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pokazuju danas predstavljeni podaci Popisa stanovništva, kućanstava i stanova iz 2011.

BOSILJEVO - Nitko od 11 ozlijeđenih u jutrošnjem slijetanju kombija s autoceste A1 kod Bosiljeva nije životno ugrožen, a riječ je o britanskim turistima i hrvatskom vozaču, među kojima su dvije osobe teže i devet lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila nešto iza 6 sati na autocesti u smjeru Zagreba, kod odmorišta Dobra nedaleko Bosiljeva, kada je taxi kombi iz zasad neutvrđenih razloga sletio s ceste.

ZAGREB - Pod kotačima poluprikolice traktora s kojega je upravo sišla, jutros je u Bjelovaru poginula 62-godišnja žena koju je zbog nepažnje pregazio 34-godišnji vozač, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija. Ne provjeravajući gdje je ona, vozač je krenuo traktorom prema naprijed te desnim kotačem poluprikolice prvo srušio, a zatim i pregazio ženu.

ZAGREB - Praizvedbom predstave "Michelangelo" zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, u režiji Tomaža Pandura, večeras se u Udinama otvara festival književnosti, glazbe i plesa Mittelfest koji će u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju velik dio programa posvetiti hrvatskim umjetnicima.

ZAGREB - Zbog radova na uređenju kolnika idućih dana na snazi će biti privremena regulacija prometa u Bakačevoj ulici te na raskrižju Heinzelove i Zvonimirove ulice, izvijestio je jutros Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙