FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 10. srpnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 10. srpnja.

SPLIT - Akcija Adrian - izbor najboljeg obiteljskog i malog hotela provodi se osmu godinu za redom, a u povodu početka ovogodišnje akcije, čija je tema "Mali i obiteljski hoteli - hrvatska prepoznatljivost za EU", bit će održana konferencija za novinare. Organizator akcije je Slobodna Dalmacija, a pokrovitelj Ministarstvo turizma. Na konferenciji će, kako je najavljeno, sudjelovati i ministar turizma Darko Lorencin (12,00 sati, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3). Prije toga, ministar Lorencin će s predstavnicima lokalnih vlasti i turističkim gospodarstvenicima razgovarati o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti te turističkim projektima koji su od strateškog interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju (izjave za medije u 11,45 sati, ispred zgrade Županije, Domovinskog rata 2).

SISAK - U Sisku će se svečano obilježiti provedba projekta "Tehnička pomoć za obnovu i unaprjeđenje plovnog puta rijeke Save", čija je vrijednost ugovora 2,3 milijuna eura. Projekt obnove plovnog puta rijeke Save okosnica je druge prioritetne osi Operativnog programa promet - Unaprjeđenje unutarnjih plovnih putova, financiranog iz programa EU, a cilj mu je obnova plovnog puta rijeke Save na dionici Sisak - Brčko od 594. do 234. kilometra kako bi se zadovoljili uvjeti za postizanje IV. međunarodne klase plovnosti plovnog puta za minimalno 300 dana u godini, a što bi dugoročno omogućilo sigurnu i učinkovitu plovidbu Savom. Ugovor, kojim će se izraditi potrebna dokumentacija za izgradnju infrastrukture, kao i priprema za buduće sufinanciranje radova kroz strukturne instrumente, započeo je u svibnju ove godine, a provedba će trajati do siječnja 2015. godine. Kako je najavljeno, sudionicima će se obratiti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (11,00 sati, Gradska vijećnica u Sisku).

RIJEKA - Prigodnom svečanošću bit će obilježen početak rada novog pristaništa Kontejnerskog terminala Brajdica. Tvrtka Adriatic Gate Container Terminal (AGCT) je uložila više od 30 milijuna eura u opremanje novog pristaništa i skladišnog prostora za kontejnere, izgrađenog od strane Lučke uprave Rijeka kao dio Rijeka Gateway projekta. U sklopu projekta širenja terminala Brajdica sagrađeno je 320 metara novog pristaništa te je udvostručen skladišni prostor, kojeg je AGCT opremio s dvije post-panamax obalne dizalice velike nosivosti, šest kontejnerskih mostova za skladišni prostor i dva kontejnerska mosta za željeznicu (16,30 sati, terminal Brajdica).

ZAGREB - Konzultantska tvrtka Deloitte na konferenciji za novinare će predstaviti rezultate istraživanja o stavovima financijskih direktora u Hrvatskoj i srednjoj Europi. Riječ je o rezultatima četvrtog kruga regionalnog istraživanja koje je Deloitte proveo u Hrvatskoj, Albaniji, Kosovu, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Rumunjskoj i Srbiji. Istraživanjem su obuhvaćena predviđanja financijskih direktora vezana za makroekonomska kretanja te predviđanja vezana uz poslovanje njihovih tvrtki (10,30 sati, Zagreb Tower, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen program i predavači Weekend Media Festivala 2013., najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije koji će se održati od 19. do 22. rujna u Rovinju (11,00 sati, klub Pepermint, Ilica 24).

Dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙