FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 2. srpnja

Autor: dsta
ZAGREB, 2. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 2. srpnja.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža organiziraju konferenciju "Zastupanje interesa hrvatskog gospodarstva na europskoj razini" na kojoj će se raspravljati o iskustvima tvrtki u poslovanju s EU-om. Svoja iskustva i znanja predstavit će direktori europskih udruženja Orgalime, EuroCommerce i Eurochambers, lobisti i direktori tvrtki članica HGK-a. (9,00 sati, sjedište HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U povodu Dana Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) održat će se tradicionalni godišnji susret s novinarima na kojem će čelnici Instituta predstaviti najnovije međunarodne projekte na kojima Institut radi te se osvrnuti na energetske aktualnosti u Hrvatskoj i regiji (12,00 sati, EIHP, Savska 163).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora u znak obnove svoga djelovanja 1. srpnja 1994., svečanom akademijom obilježava svoj dan. Na akademiji će najzaslužnijim obrtnicima i institucijama biti dodijeljena najviše priznanja HOK-a "Zlatne ruke", a bit će promovirano 1.430 novih majstora koji su položili majstorske ispite u proteklih godinu dana. Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelit će nagradu "Šegrt Hlapić" najboljoj školi, majstoru i učeniku strukovne škole (12,00 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg Maršala Tita 1).

OPATIJA - Agencija za javno-privatno partnerstvo organizator je konferencije o efikasnoj isporuci usluge energetske uštede u projektima javne rasvjete. Javna rasvjeta u nadležnosti je gradova i općina, a investicije u energetski učinkovitu javnu rasvjetu sukladne su energetskoj politici Europske unije do 2020. godine. Krajnji cilj investicija u energetski učinkovitu javnu rasvjetu nije samo smanjenje potrošnje struje i troškova održavanja nego i smanjenje emisija ugljičnog dioksida te zaštita okoliša u vidu smanjenja svjetlosnog onečišćenja. Po podacima Agencije za JPP, u Hrvatskoj se godišnja potrošnja električne energije na javnu rasvjetu procjenjuje na oko 450.000 megavatsati (MWh), što je oko 2,7 posto ukupne potrošnje, a sustav javne rasvjete proizvodi 167.819 tona ugljičnog dioksida. Unaprjeđenjem sustava, prije svega projektima modernizacije i ugradnjom visokoefikasnih svjetiljki, ekvivalent uštede izražen u novcu mogao bi iznositi približno 200 milijuna kuna godišnje, procjenjuju u Agenciji. (9,00 sati, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙