FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 8. srpnja

Autor: dduk
ZAGREB, 7. srpnja 2013. (Hina) - Najavljuje važnije događaje i informacije za ponedjeljak, 8. srpnja.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Razvojne banke Vijeća Europe potpisat će Okvirni ugovor o kreditu (11,25 sati, sjedište HBOR-a, Strossmayerov trg 9).

SPLIT - Rezultate turističkog prometa za prvih šest mjeseci 2013. predstavit će ministar turizma Darko Lorencin na konferenciji za novinare (10,00 sati, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3).

ZAGREB - Ukupni štedni i oročeni depoziti kod banaka u Hrvatskoj na godišnjoj se razini umjereno povećavaju te je njihova stopa rasta na kraju travnja iznosila 2,1 posto, pri čemu se bilježi porast deviznih, a smanjenje kunskih depozita, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Ukupni kunski i devizni depoziti kod kreditnih institucija na kraju travnja ove godine iznosili su 192,3 milijardi kuna, od toga se 151,3 milijardi kuna odnosi na devizne, a 40,9 milijardi kuna na kunske depozite. Pritom su devizni depoziti na godišnjoj razini, na kraju travnja ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, porasli za 4,5 posto, odnosno za 3,5 posto ako se isključi utjecaj tečaja, dok su kunski depoziti smanjeni za 5,8 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj se smanjuje broj ribara i ribolovnih alata, uz istodobno blago povećanje broja ribarskih plovila. Tako se broj ribara u 2012. u odnosu na godinu prije smanjio za 7 posto, pokazuju podaci Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede iz evidencije o izdanim povlasticama za ribare koji obavljaju gospodarski ribolov. Po tim je podacima, koje je objavio Državni zavod za statistiku, lani u Hrvatskoj bilo 3.322 ribara koji obavljaju gospodarski ribolov, što je 242 ribara manje nego u godini prije. Istodobno je ukupan broj plovila porastao za 3 posto, pa je tako evidentirano 4.259 ribarskih plovila ili 124 plovila više nego u godini prije. Od toga hrvatski ribari raspolažu s 424 broda te s 3.835 brodica. Pritom je broj brodova povećan za svega njih četiri, dok je 120 brodica više nego prethodne godine.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙