FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 9. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

NEWPORT - Nakon skoro tri mjeseca pauze Ivo Karlović vratio se na teniski teren i to pobjedom nakon što je u dvoboju prvog kola ATP turnira u Newportu porazio petog nositelja Francuza Edouarda Rogera-Vasselina 7-6 (5), 6-4. Karlović je koncem travnja obolio od virusnog meningitisa zbog čega je završio u bolnici. Oporavak je tekao dobro i činilo se kako bi se Karlović mogao vratiti na Wimbledonu. No, njegov se povratak prolongirao za Newport gdje je u oba dosadašnja nastupa poražen u prvom kolu. Srećom, ovoga puta je bio uspješniji.

'Osjećam se blagoslovljeno što sam dobio još jednu priliku. Bog je dobar. Ovo će biti moj prvi nastup nakon tri mjeseca i vrlo sam uzbuđen', poručio je uoči starta turnira. Bio je to njihov treći međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Karlović će u drugom kolu igrati protiv Kanađanina Vaseka Pospisila koji je bio bolji od Amerikanca Denis Kudle 1-6, 6-3, 6-3.

PALERMO - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kola WTA teniskog turnira u Palermu nakon što je u dvoboju prvog kola pobijedila Kolumbijku Marianu Duque 6-3, 6-3. Lučić-Baroni je do pobjede nad 94. tenisačicom svijeta stigla nakon sat i 20 minuta igre. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda hrvatske tenisačice. Lučić-Baroni je današnjom pobjedom prekinula niz ispadanja u prvim kolima na turnirima igranima na zemlji. Do ogleda protiv Kolumbijke izgubila je u prvom kolu Roland Garrosa, Bruxellesa, Rima i Madrida.

U drugom kolu Lučić-Baroni čeka Španjolka Silvia Soler-Espinosa koja je u prvom kolu porazila Francuskinju Mathilde Johansson. Mirjana do sada nije igrala protiv 25-godišnje Španjolke, 75. tenisačice svijeta.

PEKING - U susretu 5. kolu petog iz serije šahovskog FIDE Grand Prix turnira Aleksandar Griščuk nanio je prvi poraz Azerbejdžancu Šahrijaru Mameđarovu i probio se na drugo mjesto. Za vodećim Sergejem Karjakinom sada zaostaje samo pola boda jer Karjakin protiv Borisa Gelfanda nije uspio osvojiti više od pola boda. Remijem su završene i partije Leko-Morozevič i Wang H.-Topalov, pri čemu je u ovoj drugoj bilo mnogo taktičkih zapleta i uzbuđenja u kojima je bivši svjetski prvak preciznom obranom održao ravnotežu. Vasilij Ivančuk je hladnokrvnom obranom kaznio Yue Wanga za nasilnu igru, a Nizozemac Anish Giri oduševio je odličnom taktičkom igrom protiv Amerikanca Gate Kamskog.

Poredak poslije 5. kola: Karjakin 4 boda, Griščuk 3,5, Mameđarov, Giri i Topalov po 3, Ivančuk, Morozević, Wang Y. i Leko po 2,5, Wang H. 1,5, Gelfand i Kamsky po 1 bod.

PARIZ - Nijemac Marcel Kittel, član momčadi Argos pobjednik je desete etape biciklističke utrke Tour de France, dok je vodstvo u ukupnom poretku zadržao Britanac Chris Froome. Kittel je 197 kilometara dugačku dionicu od Saint-Gildas-des-Boisa do Saint Mala prošao za četiri sata, 53 minute i 25 sekundi. U vremenu pobjednika ciljem su prošli i drugoplasirani Nijemac Andre Greipel (Lotto), dok je treći bio Britanac Mark Cavendish (Omega Pharma - Quick-Step). U ukupnom poretku vodi Britanac Chris Froome (Team Sky) ispred Španjolca Alejandro Valverde (Movistar) sa minutom i 25 sekundi zaostatka, dok je treći Nizozemac Bauke Mollema (Belkin) sa 1:44 minute zaostatka.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je popis deset kandidata za najboljeg igrača Europe među kojima nema niti jednog hrvatskog igrača. Na popisu se nalaze četvorica igrača europskog prvaka Bayerna Thomas Müller, Franck Ribery, Arjen Robben i Bastian Schweinsteiger, no nije bilo mjesta i za hrvatskog napadača Maria Mandžukića. Među kandidatima za najboljeg nogometaša 'Starog kontinenta' su i Leo Messi (Barcelona), Gareth Bale (Tottenham), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimović (PSG), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) i Robin van Persie (Manchester United). Uefa će 6. kolovoza listu skratiti na tri imena, a nagrada će biti dodeljena 29. kolovoza u Monacu uoči ždrijeba skupina Lige prvaka. Krovna nogometna organizacija 'Starog kontinenta' je ovu nagradu ustanovila 2011. godine, a dosadašnji pobjednici bili su Messi, a potom i njegov klupski suigrač Andres Iniesta.

BASTAD - Hrvatski tenisač Antonio Veić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u švedskom Bastadu jer ga je sa 7:5, 1:6, 1:6 pobijedio Švicarac Henri Laaksonen za sat i 45 minuta. Veić, koji je 181. igrač sa ATP ljestvice, morao je pravo nastupa na glavnom turniru izboriti kroz kvalifikacije, a u prvom kolu ga je zaustavio igrač koji je također došao iz kvalifikacija i koji je 35 mjesta ispod njega na ATP ljestvici (216). Laaksonen, koji je rođen u Finskoj, prepustio je samo prvi set Veiću, a u druga dva je bio dominantan u svim segmentima i našem Davis Cup reprezentativcu u njima prepustio samo dva gema.

ZAGREB - Zvijezda NBA lige i Chicago Bullsa Derrick Rose (24) posjetio je danas Zagreb u sklopu dvotjedne europske turneje koju je organizirao njegov sponzor Adidas. Najkorisniji (MVP) igrač NBA lige u sezoni 2010/11. održao je novinarsku konferenciju u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović gdje su ga dočekali Gordan Giriček, te Biserka Petrović koja mu je poklonila Draženov dres iz vremena dok je igrao za New Jersey Netse. Za uzvrat Draženova majka je dobila Roseov potpisani dres Chicago Bullsa. "Stigao sam u Hrvatsku kako bih se družio s obožavateljima i popularizirao košarku. Drago mi je što sam posjetio muzej Dražena Petrovića, igrača o kojem sam puno čuo. Bio je sjajan igrač", kazao je na Rose koji zbog loma križnog ligamenta lijevog koljena propustio cijelu prošlu sezonu. Rose se osvrnuo i na Tonija Kukoča, koji je poput njega nosio dres Bullsa. "Toni je bio izvrstan igrač. Toni se i danas zna pojaviti na treningu i imam puno poštovanja prema njemu. Uvijek pruži neki savjet, riječ je o sjajnom čovjeku," kazao je Rose, otkrivši kako mu je jedan od posljednjih savjeta dao upravo Kukoč.

"Rekao mi je da ne žurim s povratkom, da sam mlad i da NBA neće nikamo pobjeći', otkrio je Rose. Rose je rođen u Chicagu, a nakon što je nastupao za srednu školu Simeon Career Academy, te fakultet Memphis, a nakon samo jedne sveučilišne sezone Bullsi su ga uzeli na draftu. Od tada je član Chicaga. Godinu dana kasnije dobio je nagradu za najboljeg 'rookiea' sezone, a 2011. je dobio i nagradu za MVP-a. Svjestan je kako će nakon poduže pauze brojne 'oči' biti uprte u njega.

"Ovo je moj novi početak. Priprema se za pritisak kojem ću biti izložen i posve mi je jasno kako navijači žele samo pobjede," kazao je Rose.

MADRID - U utorak je u Madridu određen raspored odigravanja susreta španjolskog nogometnog prvenstva za ovu sezonu, te su samim time poznati i termini odigravanja dvaju najzanimljivijih dvoobja, onih između Barcelone i Reala iz Madrida. Prvi ovosezonski "clasico" tako će se igrati u Barceloni 26. ili 27. listopada, dok je uzvrat u Madridu na programu 22. ili 23. ožujka sljedeće godine. Barcelona će u obranu naslova krenuti domaćom utakmicom protiv Levantea, a Real će na otvaranju sezone ugostiti Betis. Novo španjosko prvenstvo počinje u subotu 17. kolovoza, a završava u nedjelju 18. svibnja 2014.

BERLIN - Ukrajinski nogometni prvak Šahtar iz Donjecka u utorak je objavio kako je kompletiran prelazak armenskog reprezentativca Henrika Mkhitaryana u redove njemačkog i europskog doprvaka Borussije iz Dortmunda, te da je vrijednost transfera 27.5 milijuna eura. "Dogovorili smo sve detalje vezane za prelazak Mkhitaryana. Odšteta je 27.5 milijuna eura," objavio je Šahtar. Mkhitaryan je u tri sezone provedene u Šahtaru postigao 46 golova u 106 nastupa, a posebno je efikasan bio prošle sezone u kojoj je postigao 26 golova u 39 nastupa. "Oduševljeni smo što smo angažirali ovog fantastičkog ofenzivnog veznjaka", kazao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙