FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučić: Regija više nije sigurno mjesto za organizirani kriminal

Autor: vili
BEOGRAD, 5. srpnja 2013. (Hina) - Potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić ocijenio je u petak da regija više nije sigurno mjesto za pripadnike organiziranog kriminala i istaknuo da je vlada Srbije, uz političku volju i jasan politički cilj, iskazala punu odlučnost za nultu toleranciju spram korupcije i kriminala, izvijestila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Vučić je na zajedničkom sastanku odbora vanjskih poslova parlamenata Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore istaknuo da je regionalna suradnja obavještajno-sigurnosnih službi, policija i odvjetništava podignuta na višu razinu, što osnažuje svaku od zemalja i omogućuje cijeloj regiji da ide naprijed.

“Regija više nije sigurno mjesto za pripadnike organiziranog kriminala”, naglasio je Vučić.

Predsjednik srbijanske Skupštine Nebojša Stefanović ustvrdio je da su reforma pravosuđa i funkcioniranje pravne države “značajna poglavlja u procesu usklađivanja domaćeg zakonodavstva s Europskom unijom, koji Srbija započinje”.

Predsjednik skupštinskog Odbora za vanjske poslove Miloš Aligrudić ocijenio je suradnju resornih odbora četiriju država vrlo uspješnom, istaknuvši da ona pridonosi i boljoj uzajamnoj komunikaciji i razumijevanju u regiji.

Predsjednik Odbora Hrvatskog sabora za pravosuđe Josip Kregar sudionicima skupa u Beogradu rekao je da “iskustvo Hrvatske pokazuje kako je za borbu protiv korupcije potrebno mnogo više od donošenja strategije” i da je nužno "promijeniti cijeli sustav i navike ljudi" te "podići razinu političke odgovornosti i opće odgovornosti u društvu".

Saborski zastupnik Milorad Pupovac drži da je u borbi protiv korupcije neophodno povećati odgovornost u radu državnih institucija i u zaštiti državnog proračuna.

“Nema većeg stupnja odgovornosti prema državi i nacionalnog patriotizma nego što je zaštita državnog proračuna”, ocijenio je Pupovac.

(Hina) xvil ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙