FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Stop krivotvorinama i piratstvu" u Rovinju

Autor: dspo
ROVINJ, 3. srpnja 2013.(Hina) - "Stop krivotvorinama i piratstvu", zajednička akcija nadležnih tijela državne uprave i organizacija vezanih za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, održava se danas u Rovinju.

Svrha je građane upoznati kako se mogu zaštititi od krivotvorina i kome se obratiti za pomoć te ih upozoriti na važnost poštovanja industrijskog vlasništva i autorskih prava, kao osnove za poticajno stvaralaštvo.

U akciji sudjeluju, uz ostale, predstavnici policije, Državnog inspektorata i carine.

Iz Državnog inspektorata istaknuli su kako se krivotvoreni proizvodi mogu svugdje pronaći, a u Hrvatskoj su to najčešće ženske torbice, sunčane naočale, odjevni predmeti i igračke za djecu.

Najjednostavniji i najlakši način kako saznati da je riječ o krivotvorini je mjesto i cijena ponuđene robe. Naime, roba poznatih proizvođača ne može se kupiti na štandu ili u mračnijem dijelu ulice, nego isključivo u specijaliziranim buticima. Kupac takve robe nabavit će proizvod upitne i neprovjerene kvalitete bez prava na jamstvo i zamjenu u slučaju njegova kvara ili oštećenja, ističu iz Državnog inspektorata.

Predstavnici nadležnih institucija građanima govore i o štetnom utjecaju različitih oblika krivotvorina na zdravlje i sigurnost građana.

Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" traje cijeli dan, a u 18 sati Teatar Tirena izvest će predstavu "Tko je to izumio", koja će ih educirati o 25 hrvatskih izuma bez kojih bi svakodnevni život bio nezamisliv.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙