FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 29. lipnja

Autor: trub
ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 29. lipnja:

BELICA - Prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odlazi u službeni posjet Međimurskoj županiji. U Belicu dolazi u 15,30 sati (Društveni dom), gdje će se obratiti okupljenima u povodu Dana općine Belica. Potom odlazi u Mursko Središće (16,45 sati), gdje će obići granični prijelaz te most na rijeci Muri koji je granica između Hrvatske i Slovenije. Izjave za novinare očekuju se oko 17,20 sati kod graničnog prijelaza.

ZAGREB - MUP organizira prezentaciju dva mobilna stožerna vozila koja će u svom radu koristiti hrvatska policija. Predstavljanju vozila nazočit će ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić (12,30 sati, ispred Zračne luke Pleso).

KOPAČKI RIT - Prvi rođendan "Europske Amazone" - UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav i Međunarodni dan Dunava proslavit će se u parku prirode Kopački rit. Proslavu u Eko centru Zlatna Greda, koji ujedno obilježava 10 godina rada, a nalazi se na sjevernom ulazu u park prirode Kopački rit, organizira Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Za posjetitelje, ponajprije djecu, organiziraju se prigodne radionice "riječnog svijeta", "recikliranja papira", "kuhanja vegetarijanske hrane", "radionica i koncert bubnjarske skupine RitmOS". Bit će prikazani filmovi "Srednje Podunavlje" i "Lost Village" te predstavljen projekt "Baranja Greenways" (12 sati).

GOSPIĆ I PAG - Obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno komemorativnim okupljanjem na Jadovnu kraj Gospića i u uvali Slana na otoku Pagu. Organizatori komemoracije će u uvali Slana otkriti još jednom obnovljenu spomen-ploču posvećenu žrtvama logora Slana i Metajna koje su tamo stradale 1941. godine. Okupljanje oko spomenika na Jadovnu je u 10 sati, a nakon molitvi za preminule položit će se vijenci kod spomenika. Na obilježavanju će biti, među ostalima, predstavnici Srpskog narodnog vijeća, Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj, Udruženja "Jadovno 1941." iz Banja Luke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

VUKOVAR - U okviru konferencije "Paneuropski model za Europsku Uniju – Hrvatska u Europskoj Uniji", koja se održava od 28. do 30. lipnja u Gradskom muzeju Vukovar, sudionici te konferencije će nakon radnog dijela u poslijepodnevnim satima posjetiti Ovčaru i položiti vijenac (16 sati), te obići Ilok i razgledati Crkvu i dvorac Odescalchy (17 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Irena Petričević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙