FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za 28. lipnja

Autor: slek
ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 28. lipnja.

BRUXELLES - Drugi dan dvodnevnog summit čelnika zemalja članica Europske unije na kojem hrvatski premijer Zoran Milanović zadnji put sudjeluje kao promatrač, jer će već na prvom sljedećem sastanku biti punopravni sudionik. Čelnici EU-a trebali bi prihvatiti preporuku ministara vanjskih poslova da se sa Srbijom otvore pristupni pregovori, najkasnije u siječnju sljedeće godine, a s Kosovom pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

ZAGREB - Predsjednik radne skupine za obilježavanje pristupanja Hrvatske Europskoj uniji Tomislav Saucha, koordinator umjetničkog dijela programa Berislav Šipuš i redateljica središnjeg dijela svečanosti na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu Dora Ruždjak Podolski održat će konferenciju za novinare o svečanosti obilježavanja ulaska Hrvatske u EU (u 12.30 sati, u Banskim dvorima).

BIJAČA - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda otvorit će granični prijelaz Bijača između BiH i Hrvatske, jedan od dva europska prijelaza za izvoz žive stoke i proizvoda životinjskog podrijetla, bilja i proizvoda biljnog podrijetla između BiH i EU-a, te robe koja podliježe inspekcijskom pregledu.

AMMAN - Američki državni tajnik John Kerry, koji već peti put boravi u posjetu Bliskom istoku otkako je preuzeo dužnost, sastat će se s palestinskim čelnikom Mahmudom Abasom. Kerry poduzima napore za oživljavanje mirovnih pregovora između Izraela i Palestinaca.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Darko Vlahović

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙