FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslava ulaska u EU u Varaždinu i Zagorskim selima

Autor: skal
VARAŽDIN/KRAPINA, 27. lipnja 2013. (Hina) - Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija u nedjelju će, zajedno s europskim gostima, proslaviti ulazak Hrvatske u Europsku uniju kulturnim i sportskim ogađanjima.

Središnji dio programa u organizaciji grada Varaždina i Varaždinske županije održat će se u nedjelju 30. lipnja na središnjem gradskom trgu u Varaždinu. Oko 16 sati očekuje se završetak utrke u kojoj će 28 trkača iz gradova prijatelja Čakovca, slovenskog grada Ptuja i mađarskog grada Nagykanizse na simboličan način povezati te gradove i tri države te obilježiti ulazak Hrvatske u Uniju. Navečer je na programu Mozartova „Čarobna frula remix“ u izvedbi ansambla iz Beča te koncert Varaždinskog komornog orkestra. Oba koncerta poklon su Republike Austrije.

Središnji dio programa u Krapinsko-zagorskoj županiji održat će se u pograničnoj općini Zagorska sela. Program počinje u 14,30 sati gdje će se okupljenima obratiti slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk, slovenski ministar za infrastrukturu i prostor Samo Omerzel te naš ministar pomorstva, prometa i infrastukture Siniša Hajdaš Dončić. Organizatori očekuju i dolazak slovenskog ministra gospodarstva Stanka Stepišnika i predsjednika Poslovnog kluba hrvatskih i slovenskih gospodarstvenika Tomaža Kačara. Program se od 16 sati nastavlja sportskim i zabavnim sadržajima.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙