FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: velika većina gubitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - U ponedjeljak je među investicijskim fondovima velika većina njih bilježila gubitke. Naime, po podacima iCapital-a, njih čak 62 ili 74,7 posto bilježilo je gubitke dok ih je 19 ili 22,89 posto bilo dobitnika. Pritom je vrijednosti jednog fonda ostala nepromijenjena, dok se podaci za FIMA Equity fond odnose na 21.06.2013.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj puta gotovo da i nije bilo dobitnika. Naime, njih čak 34 bilježia su pad vrijednosti, jedini je pak dobitnik, s dobitkom od 0,19 posto, bio HPB Dionički fond, dok se podaci FIMA Equity fonda odnose na petak. Gubici su se pak kretali od 0,04 posto Erste Adriatic Equity fonda do 4,7 posto Ilirika Gold fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova svi su bilježili gubitke. Tako su se gubici kretali od 0,02 posto OTP uravnoteženi fonda do 1,34 posto NETA EM Balanced fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima vladali su samo gubitnici. Gubici su se tako kretali od 0,04 posto HI-conservative fonda do 0,75 posto Erste Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima no, bilo je i gubitnika. Naime, gubitak od 0,001 posto zabilježio je OTP novčani fond fond, dok su vrijednosti Erste Euro-Money fonda i Raiffeisen euroCash fonda ostale nepromijenjene. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0003 posto OTP euro novčani fonda do 0,029 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙