FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: gubici u zdravstvu PGŽ 2014. se neće tolerirati

Autor: dsil
RIJEKA, 26. lipnja 2013. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je, tijekom sastanka s ravnateljima županjiskih ustanova u zdravstvu i socijalnoj skrbi, poručio da će se ove godine još tolerirati gubici u poslovanju, ali sljedeće, 2014. više ne.

Komadina je ravnateljima kazao da naprave sve što mogu da racionaliziraju poslovanje ali tako da standard u ustanovama ne padne. Samo tamo gdje se nikako ne može dalje racionalizirati, županija će pomoći fiannciranjem s ciljem da se ne narušava standard usluga, rekao je.

Komadina je zatražio od županijske pročelnice za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Đulije Malatestinić i predstavnika županijskog Zavoda za hitnu medicinu da sastave prijedloge kako poboljšati rad te službe da se ne bi događali slučajevi kao nedavno u Umagu, gdje je pacijentica umrala pred vratima Hitne pomoći.

Najavio je povećanje kapaciteta ustanova socijalne skrbi, prvenstveno domova za starije osobe. Komadina je istaknuo da je investicijski ciklus u opatijskoj Thalassotherapiji završen, u crikveničkoj je u tijeku, a obnove i rekonstrukcije se obavljaju i u psihijatrijskoj bolnici na Rabu te Lječilištu u Velom Lošinju.

U županijskom sustavu zdravstva i socijalne skrbi je osam zdravstvenih ustanova i pet namijenjenih socijalnoj skrbi, koje djeluju na 100 lokacija s 2000 zaposlenih i godišnjim proračunom od 500 milijuna kuna, rekao je župan.

Ravnatelj Doma zdravlja Boris Ritoša kazao je da se ta ustanova, uz obavljanje poslova primarne zdravstvene zaštite, okrenula razvoju polikliničke konzilijarne zaštite te se pokazalo da pacijenti ne moraju u bolnicu zbog svake dijagnoze.

Ritoša je istaknuo da Dom zdravlja ne može djelovati bez financijske pomoći županije. Učinili smo sve da smanjimo materijalne troškove, a sve preko toga bilo bi kontraproduktivno i štetilo pacijentima, rekao je i najavio smanjenje broja zaposlenih u 2014. godini.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙