FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: dber
ZAGREB, 22. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat:

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je da je bjelovarska Opća bolnica već nekoliko godina 'bolnica slučaj', te kako je u planu za sanaciju, a sljedeći tjedan trebao bi se imenovati i sanacijski ravnatelj bolnice. Ministar Ostojić je to odgovorio komentirajući danas uhićenje bivšeg ravnatelja bolnice u Bjelovaru, Davorina Diklića, koji je osumnjičen za više kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. "Očekujemo od Hrvatske liječničke komore da reagira, a i mi kao Ministarstvo ćemo reagirati kada dobijemo sve informacije koje je prikupilo Državno odvjetništvo", kazao je ministar Ostojić. Na pitanje hoće li stranci iz europskih država ulaskom Hrvatske u EU plaćati zdravstvene usluge ministar je odgovorio kako to ovisi iz kojih država dolaze, odnosno, ako budu imali karticu europskog osiguranja u tom slučaju neće. Ravnatelj Hitne medicinske pomoći Split dr. Leo Luetić kazao je da se ni do sada strancima nisu naplaćivale usluge osim tzv. hladnih usluga, koje inače obavljaju ordinacije obiteljske medicine i to samo onima koji nemaju zdravstveno osiguranje. Ministar zdravlja Ostojić također je rekao kako Hrvatska raspolaže s pet barokomora, te najavio da će se u KBC Rijeka napraviti državni referalni centar izvrsnosti za liječenje barokomorom, i to ne samo radi nesreća na moru nego i zbog cijelog niza kroničnih i zaraznih bolesti koje imaju svoje indikacije.

BJELOVAR - Liječnik Davorin Diklić iz bjelovarske Opće bolnice, osumnjičen je za više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, te je uhićen, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor. Pedesetsedmogodišnjem bjelovarskom liječniku, nekadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivšem šefu kirurgije, istražni zatvor određen je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, doznaje se iz Županijskog državnog odvjetnišva u Bjelovaru. Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji liječnik zaposlen u Općoj bolnici Bjelovar u duljem vremenskom razdoblju počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Naime, postoji osnovana sumnja da je zbog njegovih pogrešaka u liječenju nekoliko pacijenata došlo do teškog narušavanja njihova zdravlja dok je u odnosu na više pacijenata nastupila smrtna posljedica, izjavila je za HRT županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić.

ZAGREB - u Hrvatskoj će u nedjelju biti barem djelomice sunčano i u većini krajeva malo svježije. Ponajprije će u unutrašnjosti, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uz promjenljivu naoblaku ponegdje biti pljuskova s grmljavinom ili malo kiše. Mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Vjetar većinom slab, a na Jadranu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, poslijepodne na sjevernom dijelu u okretanju na jugozapadni i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 16 do 21, a na Jadranu od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna od 25 do 30 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža, a u Dalmaciji malo viša.

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙