FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson Nikola Tesla: isplata dividende 26. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 20. lipnja 2013. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla izvjestila je putem Zagrebačke burze da će dividenda za 2012. u iznosu od 170 kuna po dionici biti isplaćena 26. lipnja.

Riječ je o 20 kuna redovne i 150 kuna izvanredne dividende po dionici.

Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su sedam dana prije glavne skupštine, koja je održana 28. svibnja, a na kojoj je odluka donesena imali na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice tvrtke.

S obzirom da se dividenda isplaćuje iz zadržane dobiti iz 2003. godine i dijela zadržane dobiti iz 2004. godine, tvrtka će za fizičke osobe obračunati porez i prirez zadržati na svom računu do donošenja konačne odluke Ustavnog suda, a nakon toga će se postupiti sukladno toj odluci, zaključuje se u priopćenju Ericsson Nikole Tesle.

Naime, Ustavni sud je početkom travnja obustavio primjenu iz izmjena Zakona o porezu na dohodak koji je propisao retroaktivno oporezivanje dohotka na dividendu za iznose veće od 12.000 kuna godišnje (stopom od 12 posto) iz zadržane dobiti ostvarene prije stupanja Zakona na snagu, odnosno isplata dividendi koje su isplaćivane nakon stupanja na snagu izmjena Zakona, ali su rezultat poslovanja u prijašnjim godinama.

Postupak za ocjenu ustavnosti izmjenama Zakona o porezu na dohodak, koje su stupile na snagu 1. ožujka 2012. godine, pokrenula je Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), a privremena mjera obustave traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda o suglasnosti odredbi tog Zakona s Ustavom.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙