FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Karagjozoska: kad možemo s Kinom, možemo i međusobno

Autor: vhor
KARLOVAC, 19. lipnja 2013. (Hina) - Makedonska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Daniela Karagjozoska bila je danas u radnom posjetu Karlovcu te je na konferenciji za novinare kazala kako joj je namjera približiti međusobne gospodarske, turističke, kulturne i druge sadržaje i resurse dviju strana.

Uz riječi da Makedonija ima takozvane slobodne zone za investitore iz inozemstva i općenito odnedavno puno bolje uvjete za investitore, s niskim doprinosima za plaće i s bitno olakšanim uvjetima za stjecanje građevinskih dozvola, veleposlanica Karagjozoska kazala je, kako je u obostranom interesu unaprjeđivanje gospodarske suradnje.

"Nama je u interesu privući investitore koji bi otvorili više radnih mjesta u Makedoniji, ali nam je unaprjeđenje poslovanja s Hrvatskom važno i zbog toga jer je Hrvatska već praktički članica EU. Ako možemo i jedni i drugi surađivati i s vrlo udaljenom Kinom, onda ova razdaljina između Hrvatske i Makedonije sigurno ne mora biti prepreka za bolju gospodarsku suradnju, kazala je veleposlanica.

Obraćajući se predstavnicima HGK Županijske komore Karlovac, Obrtničke komore Karlovačke županije, Razvojne Agencije te karlovačkih tvrtki Alstom Hrvatska, Mesna industrija PPK i Tvornica turbina Karlovac, Karagjozoska je poručila kako im stoji na raspolaganju 24 sata dnevno za sve potrebne informacije. "Namjera mi je da za konkretne poslovne i druge planove omogućim zainteresiranim partnerima obiju sredina kontakte na najvišoj razini, u nadležnim ministarstvima, kako bi im se što bolje otvorio put za realizaciju ideja", rekla je.

Također je najavila pomoć u organiziranju poslovnih foruma u Karlovcu, ali i prema potrebi naših gospodarstvenika negdje u Makedoniji.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić je uz potporu svim planovima suradnje istaknuo da dio karlovačkih tvrtki, koje su proistekle iz bivše Jugoturbine, i dalje gospodarski surađuju s Makedonijom, te je pozvao i druge subjekte zainteresirane za suradnju s Makedonijom da se jave kako bi se formiralo izaslanstvo za skori odlazak u Makedoniju.

(Hina) xvhor ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙